Get Out Of Your Fatsuit met Zonder Fratsen – Review kookboek inclusief winactie!

3

Op eigen kracht 65 kilo afvallen. Emily Kemp a.k.a. Zonder Fratsen heeft bewezen dat het kan! Deze smulpaap – zoals ze zichzelf omschrijft – heeft het een aantal jaar geleden voor elkaar gekregen om haar levensstijl om te gooien en een heel mens lichter te worden. Haar inspirerende verhaal deelde ze al eens met ons. En nu is daar dan haar eigen kookboek: Bakken met Zonder Fratsen!

Bakken met zonder fratsen

Emily kan dan wel op de lijn letten, maar saai eten is niet aan haar besteed. ‘Elke dag taart’ is haar motto. Dat dit kan bewijst ze elke dag weer op social media waar ze haar baksels en de recepten van haar website op deelt. Met in totaal 34.000 volgers op Instagram en Facebook zijn ‘Zonder Fratsen baksels’ inmiddels een begrip.

De rode draad in haar recepten: koolhydraatarm, eiwitrijk en een stuk minder calorieën dan reguliere bakrecepten. Ideaal dus als je op de pondjes wilt letten of er wat kwijt wilt!

Terug naar haar boek. Bakken met Zonder Fratsen bevat 56 (!) zoete bakrecepten. Stuk voor stuk lekker, simpel en verantwoord, gemaakt van alledaagse ingrediënten. Dus geen ingewikkelde recepten met ingrediënten met onuitspreekbare namen, die maar in 3 biologische supermarkten in het land te koop zijn. Gewoon: Zonder Fratsen!

Alle recepten zijn eiwitrijk en sommige recepten bevatten iets meer koolhydraten, wat handig is als je extra brandstof nodig hebt voor het sporten.

Bakken met zonder fratsen

Een overzichtelijke inhoudsopgave

 

Bakken met zonder fratsen

Loopt het water bij jou ook in de mond…?

Om het hoge eiwitgehalte te bereiken maakt Emily veel gebruik van whey, oftewel eiwitpoeder. Het geeft volume en smaak aan de baksels. Tegenwoordig zijn de poeders in ontelbaar veel smaken te verkrijgen, dus zo geef je elk baksel een ander smaakje. Wil je niet 10 verschillende potten in huis hebben: Body & Fit verkoopt meerdere proefboxen met 10-12 verschillende smaken. Ideaal om te testen en jouw favoriete smaak te ontdekken!

Ook werkt Emily in haar recepten graag met peulvruchten zoals cannellinibonen (nog meer eiwitten!) en ‘verborgen’ groenten zoals pompoen, pastinaak, wortel en bloemkool. Je proeft het niet, maar zo krijg je zonder moeite een dosis vitaminen binnen én het zorgt voor fijne voedingswaarden. Win-win!

Bakken met zonder fratsen

Ook van een portie chocola is Emily niet vies 😉

Het boek is opgedeeld in verschillende categorieën zoals ontbijttaartjes, (cheese)cakes, koekjes en brownies. En in elk recept staat heel overzichtelijk uitgelegd wat je nodig hebt en wat de bereidingswijze is. Ook zijn de precieze voedingswaarden toegevoegd per handige portie zoals 1/12e cake, of 1/10e taartje.

Weet je meteen in hoeveel stukken je je baksel moet snijden. Om vervolgens heel snel een gedeelte in te vriezen. Iets met portiecontrole. En elke dag taart 😉

Bakken met zonder fratsen

Pindakaas én chocola! Beter dan dit wordt het niet!

Naast alle recepten geeft Emily in het boek ook informatie over de ingrediënten, staan er hele handige baktips in en is ze heel openhartig over haar afvalverhaal. Letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken van Zonder Fratsen. Leuk om te lezen!

Bakken met zonder fratsen

En nu dan het lastigste stuk…. Met welk recept te beginnen?? Ik kan na alle recepten bekeken te hebben bijna niet meer kiezen. Wordt het de ananas-banaankokostaart? De chocolade perencake? Of misschien toch de blauwe bessen cheesecake..?

Een ding is zeker, genoeg bakinspiratie de komende tijd!

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Misschien is dit dan wel jouw geluksdag! Get Out Of Your Fatsuit mag namelijk 1 boek weggeven.

Wat moet je hier voor doen? Vertel onder de post op Facebook of Instagram, waarom jij dit boek graag wilt winnen, en tag degene met wie jij je eerste ‘Zonder Fratsen baksel’ wilt delen. En vergeet natuurlijk niet om onze pagina te liken!

Meedoen kan tot en met zaterdag 20 januari.

Bakken met zonder fratsen

 

 

 

 

 

 

 

 

Share.

Over de schrijver

#healthylifestyle #foodie #sportyspice #wanderlust #fashionista

Meer lezen

3 reacties

  1. Wat een creatieve en prachtige recepten. Nu ruim 2 jaar bezig met een gezondere levensstijl ben ik wel toe aan vernieuwde recepten. Dit boek zou daar echt bij helpen.

  2. Ik maak om de beurt lunch voor mijn collega en bestie Hilde Vandyck en in het begin was dit enkel lunch, maar ondertussen zijn we al ge evolueerd naar soep, lunch en n dessert. Challenge is altijd om iets nieuws, gezond en lekker te vinden! Daar zou dit boek zeker bij van pas komen…

  3. Jenny van Kempen on

    Ik zou heel graag het boek Bakken zonder Fratsen winnen! Ik moet koolhydraatarm eten vanwege lipolymfeoedeem maar heb nog geen bakboek met lekkere recepten voor taart e.d. kunnen vinden. Ben erg nieuwsgierig naar dit boek!

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld