Mijn blog op Fitdutchies.nl!!

0

Dat moet anders kunnen dacht ik,

Twee jaar geleden was de maat helemaal vol. Knie klachten waardoor de orthopeed adviseerde om af te vallen. 24 jaar oud en 104,7 kilo. Te veel, veel te veel.  Al vanaf mijn twaalfde levensjaar aan het vechten tegen de kilo’s, door de jaren heen afgevallen maar telkens weer meer aangekomen. Van Atkins tot weight watchers, maar telkens maar voor korte duur resultaat. Deze keer moest het anders en ik voelde aan alles dat het nu de tijd was drastisch maatregelen te nemen. Naja drastisch? Lijnen, diëten en voorgeschreven voedingsschema’s wilde ik eigenlijk ook niet meer. Dat moet anders kunnen dacht ik.  Mezelf in gaan lezen op internet, kijken wat bij mijn lichaam past maar nog belangrijker, wat bij mijn hectische drukke agenda past.

Wat ik vooral tegen kwam was het reduceren van de koolhydraat inname en puurder eten. Geen pakjes en zakjes. Ook ontbijten met brood, lunchen met brood en dineren met pasta, rijst of aardappelen moest anders. Zelf wat regeltjes en richtlijnen voor mezelf opgesteld en aan de slag. Niemand kan mij helpen bij deze strijd, ik zal het toch echt zelf moeten doen. Maar met alleen voeding zou ik het niet gaan redden. Ik sportte ongeveer twee keer per week maar deed eigenlijk maar wat. Nu moest ik toch zo’n vijf keer  per week om toch nog eens een wijtnje te kunnen drinken. Zo gezegd zo gedaan en bij werkelijk alle groepslessen in de sportschool was ik te vinden. Van Bootcamp tot Xco.

De kilo’s vlogen er af. In het eerste half jaar was ik er al ongeveer 25 kwijt! Het ging lekker, deed er in mijn ogen nauwelijks moeite voor. Natuurlijk kon ik niet alles eten wat ik tegen kwam en moest ik mezelf wel eens naar de sportschool sleuren, maar het resultaat motiveerde enorm. Alles ging makkelijker, mijn lichaam veranderde bijna dagelijks en eindelijk kon ik spijkerbroeken van de ZARA aan.

Maar die 25 kilo was nog niet genoeg. Ook merkte ik dat mijn lichaam niet perse strakker en mooier werd. Geïnspireerd door een vriend van me, die fanatiek fitness hulkie was, en het aantrekkelijke van zelf bepalen wanneer ik kon sporten, ben ik me langzaam van de groepslessen naar de fitnesszaal gaan begeven. Krachtttraining, echte hulkies in het mannenhoekje nadoen en eens kijken hoe sterk ik zelf ben. Heerlijk mijn muziekje op en knallen. Stiekem duurde het niet lang voor ik eigenlijk geen groepsles meer deed, op af en toe een bootcamp klasje na.

anne leg

Nu, twee jaar verder, ben ik 35 kilo lichter en nog belangrijker zo’n 20% vet strakker. In het eerste jaar ben ik de kilo’s verloren en het afgelopen jaar draaide het vooral om het fine-tunen van mijn lichaam. En dit blijven we ook nog wel eventjes doen. Met liefde en plezier moet ik daarbij wel zeggen.

In november 2013 ben ik samen met twee vriendinnetjes een Facebook pagina begonnen. Get Out Of Your Fatsuit. Ik merkte dat veel mensen me vroegen, appte, mailde of belde hoe ik dit toch had kunnen bereiken? En waarom dit niet bundelen en iedereen die ook hun weg naar een gezondere ik aangaat helpen, motiveren en inspireren. Je kan me niet enthousiaster maken dan beesten in de sportschool, experimenteren in de keuken en het allerbelangrijkste;   alle lieve volgers helpen, motiveren en inspireren door het delen van eigen ervaringen. Get Out Of Your Fatsuit is een groter succes geworden dan ik had durven dromen, eindelijk is de website in de maak!

anne nuDagelijks krijgen we berichtjes van volgers met uiteenlopende vragenmaar ook veel bedankjes. We merken dat er veel (veelal) vrouwen zijn die door het lezen van mijn succesverhaal, Frauke’s inspirerende recepten of Renate’s motiverende berichten de eerste stappen gezet hebben. Energie krijg ik er van, heel veel energie!

En hoe nu verder? Ondertussen een cup AA, helaas striae, zes keer per week in de sportschool te vinden en mijn drukke bestaan nog drukker laten worden. Maar alles met plezier. De liefde voor krachtttraining, de extra energie,  een uitdaging zien in het niet eten van brood maar vooral de glimlach die af en toe richting mijn eigen spiegelbeeld verschijnt is een grote verandering.  Dit jaar als hoogtepunt een interview met fotoshoot in de women’s health mogen hebben en het hoogtepunt voor 2015 wordt het lanceren van de webiste van Get Out Of Your Fatsuit. Met zo veel liefde en plezier zijn wij hier dagelijks mee bezig. Heerlijk!!

Kusje Anne

Ps. Check www.fitdutchies.nl voor je dagelijkse dosis inspiratie en motivatie!

Schermafbeelding 2014-12-30 om 14.26.51

Share.

Over de schrijver

#ondernemer #power #-38kilo #motivatie #discipline #getoutofyourfatsuit

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld