Review: SenseCity Breda + WIN een floatsessie voor jou en een vriend(in)! (AFGELOPEN)

0

Onlangs opende SenseCity haar deuren in Breda. Een beeldschone plek waar werkelijk álles draait om rust, ontspanning en tijd voor jezelf. Werk aan body & mind met een lesje (hot) yoga, ontspan tijdens een fijne massage, ervaar gewichtloosheid tijdens een floatsessie, prikkel je zintuigen in de belevingscabine of bestel een healthy taartje en verse gemberthee in het sfeervolle zitgedeelte. Nog beter: combineer de verschillende mogelijkheden en maak er een welverdiend middagje me-time van, in je up of met een vriend(in). Valesca en ik hadden de ‘zware taak’ om de vele faciliteiten bij SenseCity aan de test te onderwerpen, en geloof ons: we wilden er nooit meer weg…

Valesca & ik klaar voor onze Me-time-middag!

‘SenseCity; centrum voor ontspanning, stressreductie, onthaasting en bewustwording’. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar toen ik deze woorden las, voelde ik me enorm aangesproken. Een razend drukke fulltime job, rijk sociaal leven, strak sportschema (want hey, anno 2017 lijkt iedereen toch wel een sixpack te hebben) en oh ja, mijn man wil ook graag zo nu en dan aandacht… Wij zijn generatie Y, opgegroeid met de gedachte dat alles maakbaar is, dat alles perfect moet, and failure is not an option. Dodelijk vermoeiend, dus stiekem best logisch dat onze generatie met bosjes omvalt door de (werk)druk. In zo’n druk leven is balans het toverwoord, en SenseCity heeft álles in huis om je daarbij te helpen. 

Sensecity Breda

De prachtige entree van Sensecity Breda

Sensecity Breda

Lekker relaxen in het horeca gedeelte

Taart & yoga

Valesca & ik begonnen ons bezoek met een koffietje, en bij het zien van de taartjes in de vitrine gingen we direct overstag. Valesca voor een choco bite van Sue Rotterdam, ik voor de healthy carrot cake van Pien. Na dit koffiemomentje stond de hot yoga op het programma, die een aantal keer per week wordt gegeven, waaronder op zondagmiddag (en da’s een heerlijk yogamomentje kan ik je zeggen!). Naast hot yoga, wordt er bij SenseCity overigens ook een yoga fushion en zwangerschapsyoga gegeven. Ik ben fervent yogi, maar had hot yoga nooit eerder gedaan. Het was dus mijn eerste, maar zeker niet laatste hot yoga ervaring, wat is dat heerlijk! De yogazaal bij SenseCity is prachtig, het grote Boeddhabeeld en vele groen zorgt voor een instant zen-factor. Dat is sowieso één van de pluspunten van SenseCity: ieder detail klopt, niets is aan het toeval overgelaten. Alle ruimtes staan van voor naar achter in het teken van rust & ontspanning.

Sensecity Breda

Hot yoga time!

Sensecity Breda

Carrot cake van Pien en een bite van Sue

Massages & floaten

Na een fijne yogales ging ik voor een heerlijke ontspanningsmassage en dook Valesca een van de floatcabines in. Bij floating, nog relatief onbekend in Nederland, drijf je op zout water in een eigen floatcabine. Alles wat rest is volledige rust en stilte. Geen prikkels, pure ontspanning. Het fijne van de unieke FloatEggs die SenseCity in huis heeft, is dat de FloatEggs zichzelf na iedere sessie volledig reinigen. En da’s wel zo hygiënisch! Naast floaten en massages van een masseur, kun je ook een hydromassage (droogwater massage) boeken, waarbij je met kleding aan op een soort waterbed ligt. De massage gebeurt d.m.v. waterstralen en is heerlijk ontspannend. Het bed is van alle gemakken voorzien (collageen lampen, om maar iets te noemen!) en je kunt alles zelf instellen: welk deel je gemasseerd wilt hebben, welke ‘massagetechniek’ enzovoort. De hydromassage is ideaal voor wie niet zo houdt van de fysieke aanraking van een ‘normale’ massage, of voor wie bijvoorbeeld even snel in zijn pauze een half uurtje wil ontspannen.

Sensecity Breda

FloatEgg

Ook een duo massage is mogelijk!

Belevingscabine

Tot slot mochten Vales en ik nog even de belevingscabine testen; een infraroodcabine waarin door middel van Virtual Reality alle zintuigen worden geprikkeld. Je kies een scene, neemt plaats in de cabine, zet je VR-bril op en waant je ineens in tropische oorden… inclusief geuren! Zo ‘ging’ Valesca even naar Portugal en ging ik even een kwartiertje naar Dream Beach. De geluiden, de opkomende en afnemende warmte en (vooral!) de geuren zorgen ervoor dat je je echt in een andere wereld waant.

Sensecity Breda

De belevingscabine

Je kunt je denk ik wel voorstellen, dat we na het koffiemomentje, de hot yoga, float- & massagesessies en de belevingscabine vol-le-dig relaxed waren. Het is lang geleden dat ik mijn weekend zó relaxed afsloot en mijn werkweek de dag erna dito begon. Rust nemen, ontspanning inlassen, het zijn dingen die velen met mij te weinig doen. Gun jezelf zo’n momentje, een momentje om stil te staan in een maatschappij die altijd aan staat. Een bezoekje aan SenseCity is misschien wel het fijnste (kerst)cadeau dat je jezelf kunt geven!

Net zo enthousiast als wij geworden? Dan hebben we goed nieuws voor je! Get Out Of Your Fatsuit mag namelijk een floatsessie bij SenseCity weggeven voor jou én een vriend(in). Check het bericht van maandag 11 december op onze Facebook of Instagram pagina, tag de persoon die wel een rustmomentje kan gebruiken, en vergeet niet om onze pagina te liken. Meedoen kan t/m zondag 17 december.

Share.

Over de schrijver

#vega #Bourgondiër #fitnessfreak #zoektochtnaarbalans

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld