Recept vegan kaneel koekjes

0

Het is al weer even geleden dat ik als echte couqe baqeur koekjes bakte. Het leek me weer eens leuk om daar mee aan de slag te gaan. Ik had nog van die leuke snorren vormpjes, daarvoor moesten het wel koekjes worden die niet veel uit zouden lopen. Die knapperig zijn, en wilde eens voor vegan gaan.

I love koekjes! Van een simpel biscuitje, tot een chocolate chip cookie, een stroopwafel of een kanjer… Ik hou er van. Deze ronde koos ik voor kaneel koekjes. Super easy, maar ik zal eerlijk zijn, het vraagt wel om een beetje geduld.

img_2813 recept vegan kaneel koekjes

Wat heb je nodig?
1 1/2 cup speltbloem
1/4 cup boekweit meel (of extra speltbloem, maar de smaak is zo lekker vol)
1/4 cup kokosbloesemsuiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanille extract
snufje zout
1/2 cup kokosolie, gesmolten

Mix alle ingrediënten in een kom. Als je beslag te nat is, voeg wat bloem toe, is het te droog, voeg dan een lepel plantaardige melk naar keuze toe. Meng het goed tot er een bal ontstaat. Wikkel dat in een stukje plastic folie en laat het even opstijven in de koelkast, ongeveer een kwartiertje.

Nu kan het zijn dat het wat te hard is geworden. Kneed het dan even tot het weer zacht, maar toch stevig voelt. Strooi wat spelt bloem op je werkblad, en wrijf ook je deegroller er mee in. Rol je deeg uit tot het ongeveer een halve cm dik is. Steek er vormpjes uit en verplaats ze naar een met bakpapier beklede bakplaat. Het kan door het opnieuw kneden gebeuren dat je deeg weer wat te zacht wordt. Leg het dan gewoon even terug in de koelkast en you’re good to go.

Bak de koekjes eerst 20 minuutjes op 175 graden. Verlaag dan de temperatuur naar 150 graden en bak ze nog eens 8 minuten. Laat de koekjes helemaal afkoelen, pas dan zijn ze hard genoeg om niet te breken.

Share.

Over de schrijver

#yoga #krachttraining #fraukesfavoriet #coach #keukenprinses

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld