Maartjes recepten: Quiche van rode bieten, zonder room!

0

Wist je dat rode bieten overheerlijk zijn in een quiche? Ik niet, totdat ik dit recept had gemaakt! Ik kwam op het idee, doordat ik wat inspiratie nodig had op kookgebied. Je kent het wel: Wat ga ik vanavond eens voor eten koken.

Vervolgens doe je je koelkast en voorraadkast open en blijkt er überhaupt vrij weinig mogelijk… En weer naar de supermarkt, daar had ik nou net even geen zin in. Dit soort situaties gebeuren namelijk natuurlijk altijd wanneer je nog niet zo lang geleden in de super te vinden was. Met de karige ingrediënten die ik nog wel in huis had, ontstond onderstaand (natuurlijk vegetarisch) recept. En misschien ook wel herkenbaar: Het smaakte beter dan verwacht. 😉

En dan nog een big plus: Er is geen slagroom nodig voor dit recept, dus het is ook nog eens minder vet dan de meeste hartige taarten of quiches en ook aan de nodige proteïne is gedacht!

 

Dit heb je nodig voor de bietenquiche (2-3p):

  • Grote springvorm
  • 5-6 plakjes hartige taart deeg uit de vriezer
  • 500 gram voorgekookte rode bieten
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 225 ml plantaardige melk
  • 3 grote eieren
  • een snufje tijm
  • peper en zout naar smaak
  • 50 gram noten (bijvoorbeeld walnoten of hazelnoten)
  • 200 gram vegetarisch gehakt (Optioneel. Dit kun je ook weglaten, dat maakt het geheel minder hartig)
  • Kokosolie om in te vetten

En zo maak je het:

Verwarm de oven op 190 graden. Doe bakpapier op de bodem van de springvorm en zet vast met de ring. Vet de ring van de springvorm in met kokosolie.

Laat de plakken hartige taart deeg een beetje ontdooien en bekleed de springvorm hiermee. Druk ze goed aan elkaar vast. Met een vork prik je wat gaatjes in de bodem.

Snij de bieten in plakken en verdeel deze over de bodem van de springvorm. Besprenkel met wat tijm.

De bietenquiche 'in the making'!

De bietenquiche ‘in the making’!

Hak de noten grof en strooi dit over de bieten. Daarna het vegetarische gehakt, dit kan er zo bij en hoef je niet eerst te bakken. Verkruimel de geitenkaas en strooi dit ook over de taartvulling. Bewaar wat voor later.

Klop de eieren, melk, peper, zout en nog wat tijm in een aparte kom en giet over de taart. Gebruik nu het laatste beetje geitenkaas om te verdelen over de taart en strooi eventueel nog wat peper, zout en tijm over de bovenkant.

Heb je aan de rand van deeg over, vouw dit dan een beetje naar binnen, dus een stukje over de vulling heen. Zo blijft de taart makkelijker een geheel, als je hem straks gaat snijden.

Een ei hoort erbij... ;-)

Een ei hoort erbij… 😉

Zet de quiche 45 minuten in de oven. That’s all. Deze lekkere en stevige quiche is zo gemaakt en gaat prima samen met bijvoorbeeld een frisse groene salade.

Eet smakelijk!

Share.

Over de schrijver

#fitgirl #veggie #staypositive #nevergiveup #justgoworkout

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld