Maartje’s recepten: Easy-peasy ovengerecht

0

Als kersverse moeder loopt mijn dag planning wel eens anders dan gedacht. Want ook al heb ik een kleintje wat goed slaapt en tevreden is, ook hij heeft weleens wat extra aandacht van mama nodig. En daarbij kijkt ‘ie niet even op de klok of het toevallig goed uitkomt… Met liefde geef ik hem datgene wat hij nodig heeft en zo greep ik laatst naar een recept voor een ovengerecht uit mijn studententijd.

Wait, what? Van baby’s ineens naar studententijd? Maar er is hier sprake van een logisch verband jongens. Echt waar.  😉

Want ook toen had ik soms weinig tijd, maar dan om andere redenen (ik heb het natuurlijk over fees… Uh, ik bedoel studeren). Waarom ik naar een recept uit de oude doos greep, was omdat dit gerecht heel snel te maken is. Het kan dus even tussen je baby voeden en de vaatwasser uitruimen door. Echt easy-peasy: Het bevat maar 3 ingrediënten, is snel klaar en bevat toch alle nodige nutriënten voor een gezonde vegetarische maaltijd.

Dit is alles wat je nodig hebt!

Dit is alles wat je nodig hebt!

Dus of je nu moet studeren of met je kleine prul bezig bent: Als het koken er bijna bij inschiet, is dit je redder in nood.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram kikkererwten (studentenvariant: uit blik. En anders: gedroogde kikkererwten 24 uur geweekt)
  • 200 gram krieltjes of andere smaakvolle en hard kokende aardappelen
  • 400 gram groente naar keuze, ik gebruik meestal pompoen, (studentenvariant: voorgesneden in stukjes. En anders: De verse pompoen te lijf gaan met een hakmes) of paprika/courgette.

Smaakmakers:

  • olijfolie
  • kruiden naar smaak (ik gebruik meestal dille, tijm, rozemarijn, knoflook, peper en grof zeezout)
Wat kruiden erbij gooien...

Wat kruiden erbij gooien…

Recept:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken. Snij de aardappelen in kleine stukken of de krieltjes nog een keer doormidden. Doe dit met de groente in een ruime ovenschaal en schep het goed om met wat olijfolie en kruiden.

30-40 minuten in de oven en voilà, een lekkere ovenschotel. Kun je in de die 30-40 minuten mooi nog even je baby voeden, de vaatwasser uitruimen, of studeren… 😉

Smakelijk!

Share.

Over de schrijver

#fitgirl #veggie #staypositive #nevergiveup #justgoworkout

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld