Krijg je visite, en wil je iets lekkers serveren bij de koffie? Of heb je gewoon zin in een gezond taartje als ontbijt? Dan is deze havermout appelcake uit de airfryer een goed idee!
Ingrediënten:
- 90 gram havermout
- 1 kleine banaan
- 60 gram kwark + 30 gram optioneel als topping
- 1 ei
- 2 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- scheutje agavesiroop
- handje rozijnen
- een halve grote appel
Extra nodig:
- een springvorm van 16 cm
- bakspray
- bakpapier
- en een airfyer! In de oven kan ook, maar reken dan op ongeveer 30 minuten baktijd
Recept:
- Mix 60 gram kwark met het ei, de kaneel, agave, het bakpoeder en de rozijnen. Hou de laatste 30 gram kwark apart.
- Prak een kleine banaan en roer deze door het kwarkmengel.
- Schep hierna de havermout er doorheen.
- Verwarm de airfryer ondertussen voor op 180 graden.
- Schil de helft van de appel, en snij in plakjes.
- Knip een vel bakpapier in 4-en, en klem 1 stukje tussen de bodem en de rand van de springvorm.
- Vet de wanden in met bakspray.
- Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en druk een beetje aan.
- Leg de appelschijfjes op het deeg, schep optioneel 30 gram kwark in het midden en bestrooi met wat kaneel.
- Bak in 14 minuten af in de voorverwarmde airfryer, en klaar is je appelcake!
Zin om meer te bakken met appel? Check dan dit recept voor appel-pindakaas bananenbrood, of deze ontbijtcrumble met appel en amandelschaafsel!