Havermout crumble met appel – receptenruil met Puur Suzanne

2

Dit recept voor havermout crumble met appel uit de oven is van de website van Puur Suzanne. Ik ken Suus al een jaar of 4, uit de tijd dat healthy food upcoming was en we beiden net begonnen met ons Instagram account. Suzanne startte naast Instagram al snel haar eigen website, waar ze gezonde recepten deelt en blogt over alles wat met healthy lifestyle te maken heeft.

Sinds vorig jaar heeft ze van haar hobby zelfs haar werk gemaakt, en blogt ze fulltime. Dat vind ik echt super leuk! Ik hoefde dus ook niet lang na te denken wie ik zou vragen om een receptenruil te doen 🙂

Uitzoeken welk recept ik van haar website zou maken, deed ik iets langer over. Wat staan er veel lekkere gerechten op zeg! Uiteindelijk werd het een havermout crumble ontbijtrecept. Suzanne gebruikt in haar recept een mix van boekweitvlokken en havermout, dat kan natuurlijk ook! Ik heb in plaats daarvan 2 soorten havermout gebruikt.

De ingrediënten voor 2 personen:

  • 50 gram havervlokken
  • 25 gram havermout (dit is fijner dan havervlokken)
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie (ik gebruikte met kokos smaak)
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 2 eetlepels ahornsiroop of een ander zoetmiddel, zoals honing of agave
  • 1,5 grote appel
  • 1 theelepel kaneel
  • 20 gram rozijnen
  • kwark als topping

Recept:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de appel en snijd deze in stukjes. Meng de appel in een kom met de kaneel en de rozijnen.
  • Meng in een andere kom de havermout, het amandelschaafsel, de koekkruiden, de kokosolie en de ahornsiroop.
  • Schep het appelmengsel in een kleine ovenschaal.
  • Verdeel daarna het havermoutmengsel over de appel. Druk het aan met de achterkant van een lepel. Druppel er eventueel nog wat ahornsiroop overheen.
  • Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven totdat de crumble goudbruin is.
  • Laat de crumble 5-10 minuten afkoelen en serveer lauwwarm met een paar scheppen kwark.

Een super lekker en vullend ontbijt! En een bijkomend voordeel is dat je huis heerlijk ruikt. Ontbijt je in je eentje? Halveer de portie, of maak het volledige recept en warm de andere helft de volgende dag op in de oven of de airfyer.

Benieuwd welk recept Suzanne maakte van onze website? Je vindt deze gouden lunch combinatie hier.

Bon apetit!

Share.

Over de schrijver

#healthylifestyle #foodie #sportyspice #wanderlust #fashionista

Meer lezen

2 reacties

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld