Recept appel pindakaas bananenbrood

0

Bananenbrood never gets old. Het liefst rijkelijk besmeerd met pindakaas als je het mij vraagt. Dat gaf me het idee om de pindakaas er in te verwerken. Banaan en pindakaas is namelijk een gouden combi. Maar wist je dat appel en pindakaas ook heerlijk is?

Sterker nog, zo heb ik pindakaas leren eten. Vond het op een boterham altijd maar een kleffe bedoening. Maar partjes appel met pindakaas, afgekeken bij de Amerikanen, vond ik wel de bomb!

Logisch dan toch om al die smaken eens met elkaar te laten verenigen in een bananenbrood. En het blijkt inderdaad een geweldig idee. Zoet, smeuïg en verfijnde smaken die helemaal in elkaar opgaan maar wanneer je goed proeft ook afzonderlijk van elkaar nog te herkennen zijn.

Recept appel pindakaas bananenbroodWat heb je nodig?

  • 1 ei
  • 1/2 cup ahorn siroop
  •  1/3 cup kokosolie
  • 1/4 cup magere kwark
  • 1/4 cup pindakaas
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 1/2 cup speltbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • Snufje zout
  • 3 kleine (rijpe) bananen, geprakt
  • 2 appels, geraspt (gewoon met schil)

Mix alle ingrediënten tot en met de vanille extract in een kom tot een gladde massa. Dit gaat het makkelijkst met een garde. Voeg dan de bloem, bakpoeder, soda en zout toe. Meng het voorzichtig door elkaar met een spatel. Voeg als laatste de banaan en de appel toe, en mix het beslag tot het net verdeeld is.

Giet het beslag in een cake blik, bekleed met bakpapier. Bak het bananenbrood in 35-40 min goudbruin op 175 graden.

Nog steeds lekker met pindakaas erop hoor!

 

 

 

 

 

Share.

Over de schrijver

#yoga #krachttraining #fraukesfavoriet #coach #keukenprinses

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld