Avocado’s staan vast op mijn wekelijkse boodschappenlijstje. Ik vind het heerlijk om er mijn crackers mee te beleggen als lunch, samen met kipfilet, zalm of een eitje. Verwerkt in een salade doet avocado het ook altijd goed, of je kunt er saus van maken: heerlijk bij dit courgetti-garnalen recept. Maar avocado in koekjes, dat klinkt best gek he? Toch is het heel lekker!
Deze banaan avocado koekjes met dadels en pompoenpitten, zijn gemaakt van alleen gezonde ingrediënten. Lekker voor bij de thee, maar ook als tussendoortje! Bovendien is het zo gepiept om ze te maken, daar houden we ook altijd van in onze drukke leventjes, toch? 🙂
Ingrediënten voor 6-7 koekjes:
- 1 rijpe banaan
- 1/2 avocado
- 2 eiwitten van klein eitjes, of 1 groot ei
- 40 gram havermout
- 20 gram havervlokken
- 2 el pompoenpitten
- 4 dadels, in stukjes
- 1 el agavesiroop
- 1 tl bakpoeder
Extra nodig: bakpapier
Recept:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de banaan en de avocado in een diep bord.
- Splits 2 eitjes, en meng de eiwitten door het banaan/avocado mengsel.
- Voeg de pompoenpitten, dadelstukjes, agavesiroop en bakpoeder toe en mix goed door elkaar.
- Als laatste voeg je de havermout en -vlokken toe. Mix tot deeg.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat, en vorm er van het deeg ongeveer 6-7 koekjes op.
- Bak de koekjes in 15-20 minuten af in de oven.
- Zowel warm als koud heel lekker!
De koekjes zijn perfect om mee te nemen in de Boho Tiffin! Heb je al gezien dat we een Boho Tiffin WINACTIE hebben? Lees in deze blog hoe je mee doet!