Vroeger wist ik nooit zo goed wat ik met aubergines aan moest en liet ik deze paarse rakkers meestal links liggen tijdens mijn wekelijkse groente- en fruitrondje. Best vreemd eigenlijk, want deze allemansvriend kun je bakken, stoven, grillen en last but not least: in de oven bereiden. En dat kun je doen naar hartenlust, want vezelrijk & caloriearm! Aubergines passen perfect in Mediterrane gerechten, en daarom vandaag een gezond recept voor aubergines uit de oven, caprese style. Super simpel, súper lekker!
Wat heb je nodig (voor 1 persoon):
- 1 aubergine
- 1 zakje (buffel)mozzarella – in plakjes
- 1 flinke tomaat – in plakjes
- 1 knoflookteen – geperst
- (Knoflook)olijfolie
- Peper & zout
- Verse basilicum
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Was de aubergine en snijd ‘m in de lengte doormidden.
- Meng een flinke scheut (knoflook)olijfolie met de geperste teen knoflook en breng op smaak met peper & zout.
- Snijd de aubergine kruislings in en smeer beide bovenkanten lekker dik in met de olijfolie & knoflook, zorg dat het goed in het vruchtvlees trekt
- Leg beide helften in een ovenschaal, met de snijkant naar boven en laat de aubergine in zo’n 40 minuten goed gaar worden.
- Druk met een vork het vruchtvlees wat platter en beleg dan beide helften royaal met tomaat en (buffel)mozzarella en zet nog eens 10 minuten terug in de oven.
- Breng verder op smaak met peper en garneer met verse basilicum.
Voor mij was dit een perfect eenpersoonsmaaltje, maar je kunt natuurlijk ook een lekkere salade erbij maken en dan samen delen.
Eet smakelijk!
Tip: gebruik buffelmozzarella! Ik probeerde zowel normale- als buffelmozzarella en laatstgenoemde sprong er met kop en schouders bovenuit!
Nog meer aubergine inspiratie nodig? Valesca maakte eerder al eens een gezonde vegetarische aubergine lasagne met notengehakt!