Get out of your fatsuit for inspiration, foodies and a healthy lifestyle!

Appeltaart kwarkbrood!

7

Jeetje wat een reacties deze week onder de foto van dit kwarkbroodje op mijn Instagram!

Eerder zagen jullie al recepten van Frauke en Renate van heerlijke kwarkbroden zoals DEZE , DEZE en DEZE.. Of deze heerlijke kwarbollen!

Ik maak zelf ook altijd kwarkbrood, HEERLIJK. Ik vries het in per plakje in kleine plastic bakjes en zo neem ik het in de ochtend mee en heb ik na zo’n twee uurtjes een heerlijk ontdooit tussendoortje. Ik houd hem zelf altijd zo laag mogelijk in calorieën maar hierdoor is het ook niet super zoet. Ik vind het belangrijk dat het lekker en voedzaam is maar ook graag een tussendoortje met niet te veel calorieën. Vind je het niet zoet genoeg kan je kiezen voor zoetstof of bijvoorbeeld honing oid…

Deze variant is easy, zelfs zonder keukenmachine en als je er 9 flinke plakken van snijd zo’n 130 kcal per plak.

(Oven NIET voorverwarmen)

Men nemen een beslag kom en voegt het volgende in deze volgorde met af en toe roeren toe:

150 gram meel naar keuze ( ik nam gewoon tarwe meel) en 100 gram bloem ( ik had spelt bloem)
half zakje bakpoeder
3 tot 4 flinke theelepels kaneel
300 gram gewone magere kwark
130 ml magere melk ( of melk naar keuze)
1 ei
1 eiwit
60 gram ( 10 minuten geweld in water) rozijnen

Goed mengen in een kom.

Cake blik bekleden met bakpapier en het mengsel er in. Let op, deze is best wel heel vast van structuur. Geen probleem.
Een appeltje in plakjes snijden en decoreren door er half in te steken.

(bij mijn oven) 30 minuutjes op 220 graden ( zonder voorverwarmen)..( let op, dit was bij mijn oven, iedere oven is anders. De meeste moesten hem 45 minuten in de oven doen)

Na 30 minuten nog 10 minuten laten staan in je oven wanneer hij uit is en op een kiertje open.

Af laten koelen buiten de oven en HEEL snel in plakes snijden en de vriezer in! Anders is hij heel snel op 😉

Laten jullie weten of het gelukt is?

IMG_1555

 

 

Healthy abrikozen cake!
Portobello Burger volgens recept van Valesca!
Share.

About Author

Author Image

#ondernemer #power #-38kilo #motivatie #discipline #getoutofyourfatsuit

7 reacties

  1. Author Image

    Ik probeerde de kwark appelbrood te maken maar hij was erg vloeibaar van binnenHeb m daarna nog terug in de oven gedaan maar hij is misluktHoe kan dat nu

  2. Author Image

    Ik kan niet goed tegen melk dus ik heb in het recept sojakwark en light sojamelk gebruikt. De oven moet bij mij iets langer aan, maar wat is dit lekker zeg!
    Ik heb een springvorm gebruikt en haal er dan 8 porties uit. Eh, ‘slechts’ 6 ingevroren net 😂

  3. Author Image

    Die van mij zag er op het eerste gezicht veelbelovend uit, maar was helemaal niet gaar aan de binnenkant. Dat terwijl ik hem 50 minuten in de oven heb gezet en nog 10 minuten nagaren. Dus aan de tijd kan het niet liggen. De oven is verder goed. Ik maak ook regelmatig bananenbrood en dat lukt wel… Erg jammer, want het recept ziet er super lekker uit!

  4. Author Image

    Bij mij zag het er in eerste instantie heel goed uit. Maar toen ik het in plakken ging snijden, bleek het nog heel sompig/vochtig te zijn. Smaak was wel goed trouwens :) Helpt het om het langer in de oven te doen?

    • Author Image

      Ohhh bij jou ook al. Ik heb hem ( bij mijn oven) echt 30 minuten gedaan maar hoor van veel mensen dat 45 minuten nodig was dus dat zal wel helpen. Hoop dat het de volgende keer wel lukt!

Leave A Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief