Taart, altijd goed, altijd lekker. En als je het mijn vriend vraagt is kwarktaart de favoriet. Toen Jelmer de Boer dan ook met zijn #vezelrijkkwakrtaart kwam moest ik dan ook aan de slag.
Al weer een tijdje terug maakt ik mijn eerste #vezelrijkkwarkaart met de ‘originele’ bodem gemaakt van dadel/roggebrood: RECEPT
Roggebrood blijkt toch niet zo te werken voor mij dus sprong ik een gat in de lucht toen ik bij Fannetiek een recept tegen kwam met een pecannoten/allbran bodem: RECEPT.
Een winner als je het mij vraagt, maar eigenwijs dat ik ben probeerde ik het ook nog eens met de BODY & FIT SMART COOKIES . Ook top, al moet ik nog iets bedenken waardoor de bodem knapperig blijft en minder zompig word, iemand suggesties? Ik had er wat kokosolie aan toegevoegd meer niet. Ik gebruikte de almond cookies.
Qua smaak van de kwarktaart kun je eindeloos variëren met de 101 verschillende smaken optimel of het fruit wat je er aan toe kan voegen. Zo maakte ik een kersen Griekse yoghurt optimel/bosvruchten vulling, een perzik Griekse yoghurt optimel/ perzik uit blik vulling en afgelopen weekend een Jumbo eigen merk Griekse yoghurt framboos/ aardbeiden uit de vriezer smaak 😉 Kind kan de was doen, als je jezelf aan het recept houd en linessa roomkaas, optimel of magere kwark gebruikt en niets toevoegt blijft het ook in calorieën een traktatie voor jezelf.
De Body en fit smart cookies zijn verkrijgbaar in de webshop. Ik vind ze lekker, knapperig, gevaarlijk en oja lekker. Het zal best een ‘gezonder’ alternatief zijn als andere koekjes. Alleen al door het hoge eiwitgehalte maar ze zijn niet calorie vrij en ik vind ze ( vooral appel/kaneel) gewoon te lekker om er maar 1 van te nemen. Om te gebruiken met bakken etc is het top doordat je hiermee je snack of baksel automatisch eiwitrijker kan maken. Kun jij jezelf inhouden en genieten van 1-2 of wellicht 3 koekjes en dan de zak weer wegleggen? Dan zou ik ze zeker eens proberen. Of ja trouwens, ik zou ze sowieso wel een keer proberen;-)
Heb je de vezelrijkkwarktaart nog niet gemaakt? Ga dan snel die keuken in… Heb je hem al wel gemaakt deel dan hier je winnende combinatie!