Indiase Curry met pompoen en kikkererwten
Een heerlijk geurende curry is makkelijk te maken én ook nog eens heel lekker. Je kunt de kruidenpasta zelf maken, maar heel eerlijk kies ik altijd voor een kant en klare kruidenpasta. Hierbij een recept voor vegetarische Indiase curry, met pompoen en kikkererwten.
Ingrediënten voor 3-4 personen:
– 1 potje Kumar’s Sabji Masala kruidenpasta, 140gr (supermarkt)
– 2 el (wok)olie
– 1 gesnipperde ui
– 400 gr gesneden pompoen (1 voorgesneden zak)
– 1 pakje kokosmelk 200ml
– 1 blik kikkererwten 410gr
– 300 gr basmatirijst
– wat gehakte koriander
Recept:
Fruit de ui even aan in de olie. Voeg de pompoen toe en bak 4 minuten zachtjes. Voeg de kruidenpasta en de kokosmelk toe en roer glad. Stoof de curry zachtjes tot de pompoen gaar is (ongeveer 15-20 min). Gebruik je pompoen uit de vriezer hoeft de curry minder lang te stoven! Kook ondertussen de rijst gaar. Voeg de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten toe aan de curry en verwarm nog 3-4 minuten.
Schep de rijst op, voeg de curry toe en garneer met koriander.
Koriander heb ik echt moeten leren eten! Vroeger vond ik het naar zeep smaken, inmiddels vind ik het heerlijk, en echt de finishing touch aan dit gerecht
De curry is geschikt om in te vriezen! Eet smakelijk!