Deze taart is niet zo lean & mean als anders, meer een categorietje “Sinner Sunday” zeg maar. Echter nog wel met goede carbs en gezonde vetten. Dit taartje komt eigenlijk bijna helemaal uit blik! Niet zo ongezond als je zou denken en super snel gefixt met producten uit je voorraadkast.
In zo’n dikke 5 minuten was ik klaar. De rest van het werk doet de taart zelf als je hem een nachtje laat rusten in de vriezer. Ik zeg vriezer, omdat de koeling net niet voldoende bleek. Achteraf leerde ik dat het kwam omdat ananas en gelatine geen vrienden zijn. In de koeling bleef hij dus net wat te zacht, maar ook goed te doen als ijstaart, of gewoon een uurtje of 2 voor je hem serveert wat laten ontdooien. Dan kun je er nog mooie punten van snijden zonder dat het in elkaar zakt. Weer wat geleerd! Overkomt zelfs het beste paard van stal, zo zie je maar weer 😉
Anyhow, ik maakte de bodem van granola en amandelen en de roomlaag van niets meer dan 2 blikken kokosmelk en 2 blikken ananas op sap en een pakje gelatine. Let op, niet op siroop, dat is een echte suikerbom.
Hoe doe je het?
100 gr. ovengebakken granola havervlokken en pitjes (of albran, net wat je lekker vindt)
100 gr. ongezoute amandelen
40 gr. kokos
1 eetlepel kokosolie
Gooi alles in de keukenmachine en maal het tot fijne kruimels. Bedek de bodem van je springvorm, bekleed met bakpapier, met het mengsel en druk stevig aan. Zet het dan even in de koelkast.
2 blikken kokosmelk
2 blikken ananas op sap
12 blaadjes gelatine
1 theelepel vanille extract
voor een echte pinacolada taart kun je ook nog rum extract toevoegen.
Voor de vulling laat je de gelatine even weken in koud water en doe je het sap van beiden blikken ananas in een pannetje en verhit op laag vuur. Als de gelatine zacht is, los je het op in het sap, al roerende met een garde. doe dan de ananas, het sap, de vanille extract en de kokosmelk in de blender en mix tot een redelijk glad mengsel. Giet het op de bodem en that’s it!
De taart is niet overdreven zoet. Als je een echte zoetekauw bent, voeg dan nog een paar eetlepels honing of ahorn siroop naar smaak toe. Ik garneerde hem met kokos snippers. Enjoy!