Ik zou bijna ‘Frauke’s favoriet’ hier boven willen schrijven want dit ontbijt is net een luchtig taartje. Al eerder schreven we over waarom havermout goed voor je is en lieten we wat receptjes zien. Het moet wel een half uurtje de oven in. Ik deed dat, ging douchen, deed een make-upje op en 30 minuten later geurde mijn keuken heerlijk!
Wat je nodig hebt:
– 50 gram havermout
– 150 ml water (ik maak havermout altijd met water, maar amandelmelk kan ongetwijfeld ook)
– theelepel (biologische) bakpoeder
– 1 eiwit
– diepvriesfruit naar keuze
– snufje kaneel
– 150 ml water (ik maak havermout altijd met water, maar amandelmelk kan ongetwijfeld ook)
– theelepel (biologische) bakpoeder
– 1 eiwit
– diepvriesfruit naar keuze
– snufje kaneel
En de bereiding is super easy. Je verwarmt de oven voor op 200 graden. Dan meng je alle ingrediënten behalve de kaneel goed door elkaar en je doet het in een overbestendig schaaltje. Dan schuif je de schaal voor een half uurtje de oven in, snufje kaneel erover en klaar!
Je kan natuurlijk variëren met fruit, nog wat noten toevoegen, eventueel nog een schepje eiwitpoeder. Wat is jouw favoriet?
Bovenstaande foto komt van pinterest. Hoewel het super lekker was, is mijn baksel niet echt instagrammable geworden. Zie hieronder: