Renate gaf je laatst al een optie om te ontbijten met taart! Aanschouw dan hier deze koeken om je dag mee te beginnen! Deze koeken zijn zo lean & mean dat ze perfect zijn om mee te ontbijten! En ze zijn lekkerrrrrr!!!
Alles wat je nodig hebt is;…
3 rijpe bananen
2 cups havermout (ik gebruikte gemalen, maar dat is niet noodzakelijk)
1/3 cup ongezoete appelmoes
1/4 cup amandelmelk
1/2 cup 78% (of hoger) chocolade, gehakt. (Of rozijnen, cranberry’s, noten)
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanille extract
Snufje zout
Prak de bananen in een kom, voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles door elkaar. Maak met een lepel of een ijsschep hoopjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak de koeken 15 min op 175 graden.
Ze blijven lekker zacht van binnen, een beetje cake-achtig zeg maar. Heerlijk ontbijtje als je haast hebt, of gewoon voor tussendoor met een grote mok thee!
2 reacties
Wat een fijn recept, deze ga ik zeker proberen. Ik heb nog wel de vraag hoelang deze koeken goed blijven? Kan ik vandaag al koeken voor de hele week gaan bakken, of is dat niet heel handig? En voor hoeveel porties is dit recept?
Ziet er lekker uit. Zeker het proberen waard. Vraag: zou je grammen kunnen vermelden ipv of naast de cupmaten?