Lekker voor in het weekend, maar ook supersimpel om eerder te maken en dan ’s ochtends in alle drukte een plak af te snijden. Een snel, supersimpel, voedzaam ontbijtje! Deze keer met wat kwark en rood fruit, maar zonder die toppings ook heel lekker. Inspiratie van de breakfast cake van Rens Kroes.
Ingrediënten
4 eieren
4 bananen
120 gr havervlokken
2 theelepels kaneel
1 theelepel vanillepoeder ongezoet
1 handje cacao nibs
1 handje blauwe bessen
evt. wat stukjes pure chocolade
Als topping kan je eventueel wat magere kwark toevoegen en fruit naar smaak.
Verwarm je over voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten, behalve de cacao nibs en de bessen in de blender en mix tot de inhoud dik en romig is. Schenk het mengsel in een kom en doe de besjes en nibs erbij. Roer goed! Dit mengseltje gaat in een cakevorm en die zet je 25 minuutjes ongeveer in de oven. Als je taart klaar is, even af laten koelen en daarna dus de kwark en wat fruit erop.
Smakelijk!
2 reacties
Klinkt lekker en eigenlijk super snel gemaakt doordat alles gewoon in de blender (Magic Bullet in mijn geval) kan! Ik ga het zeker proberen
Erg leuk! Hoe groot is de cakevorm die je ervoor hebt gebruikt?