Een keer geen zin in uren in de keuken staan, waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al wel in je keukenkastje staan en het is een winnaar qua smaak.
Je neemt een pan en doet er een scheutje olie in, waarin je vervolgens de grote ui in stukjes en 4 teentjes gehakte knoflook in aanbakt. Daarna je blik gepelde tomaten en blik linzen er bij. Goed wat komijn, chilli, paprika en kurkuma naar smaak en vervolgens 700 ml groente bouillon er bij. Even laten koken en vervolgens kort de staafmixer er door. Linzen soep hoeft niet glad gemixt te zijn.
Al verschillende keren gemaakt voor vrienden en familie en iedereen vindt het verassend lekker.
4 reacties
Heb hem vanavond gemaakt, maar hij was alleen wat dun..
Kan het zijn dat je de tomaten eerst hebt afgegoten voordat je ze in de pan erbij deed?
De smaak was op zich goed, maar alleen wat waterig..
Oeps, jorinde. Ik maakte hem gisteren ook weer en zie nu wat ik fout heb beschreven ( pas het meteen aan) maar je hebt maar ongeveer 700 ml water nodig bij deze verhouding. Dan is het bij mij niet waterig. tomaten giet ik ook niet eerst af. excuses.
Dankje! Ga hem vanavond nog een keer proberen!
Wat een heerlijk soepje! Wist niet wat ik kon verwachten maar was top! Morgen mee naar m\’n werk als lunch! 😊