Spinazie curry met linzen
Ik vind spinazie super lekker en het is ook nog eens heel gezond. Hierbij een pittig gerecht, gecombineerd met linzen
Wat heb je nodig voor twee personen:
1 ui
1/2 rode peper
gember (2 kleine blokjes)
2 tenen knoflook
200 ml kokosmelk
1 blik linzen
300 gram verse spinazie
tomaten
gedroogde kruiden: kerrie, serehpoeder (citroengras), paprikapoeder, djinten (komijn)
Doe de kokosmelk in de blender en voeg de ui, knoflook, gember en rode peper toe. Zorg dat dit goed fijngemalen wordt, anders heb je straks grote stukken Spaanse peper in je curry en dat is niet zo lekker weet ik uit ervaring. Nadat het mengsel goed glad is voeg je de gedroogde kruiden toe en mix je het geheel nog even door.
Vervolgens bak je de spinazie in een wok met een beetje olie, voeg de tomaatjes toe, als de spinazie geslonken is dan doe je de curry en de linzen erbij. Het is super lekker met naanbrood erbij, maar dat is natuurlijk niet bepaald gezond!
Bon appetit!