Deze salade is lauwwarm heerlijk, maar ook koud een succesnummertje. Prima om vooraf te maken en mee te nemen als lunch. Je hoeft namelijk echt niet altijd hetzelfde te eten! Ik maak zelf heel vaak salades ‘s middags met een blikje tonijn en een berg groentes, maar dit is een leuke vervanging. Door de munt een hele verrassende frisse twist.
Daarnaast is bulgur super gezond! Bulgur, een vorm van bewerkte tarwe, is een van de meest vezelrijke granen. Bulgur bevat meer vezels dan quinoa, boekweit, gierst, haver en maïs. Verder zit er magnesium en mangaan in. Het heeft een licht nootachtige smaak. Een ander receptje met bulgur vind je hier.
Wat je nodig hebt voor 2/3 porties
– 200 gram (volkoren) bulgur
– 200 gram sugarsnaps
– 125 gram geitenkaas
– Verse spinazie naar eigen inzicht
– Halve citroen (sap)
– Handje verse munt
– Handje pompoenpitten
– peper en zout
Je bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. De bulgur moet ongeveer 15/20 minuten wellen en in de tussentijd kan je de sugar snaps schoonmaken en koken. Als de sugarsnaps gekookt zijn roer het het door de bulgur. Je brokkelt de geitenkaas in kleine stukjes en dat gaat in je salade. Dan snijd je de munt en de spinazie klein en dat gaat ook allemaal in een grote schaal. Dan het citroensap erdoor heen. Je maakt het af met wat pompoenpitten en wat peper en zout.
In een kwartiertje ongeveer klaar en echt super lekker! Bon appétit!