Get out of your fatsuit for inspiration, foodies and a healthy lifestyle!

Boontjes met geitenkaas!

0

Dit gerecht maak ik al jaren. Ik heb het ooit gegeten bij een etentje met vriendinnen, en vanaf toen een van mijn favorieten! Tijd om de lezers van GOOYF kennis te laten maken met dit recept. Het verveelt mij nooit, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Ingredienten voor 2 personen:

  • 450 gram sperzieboontjes
  • 100 gram verse mango in stukjes
  • 100 gram verse geitenkaas
  • Sap van een limoen (of een halve citroen)
  • 8 dadels in stukjes
  • Wat geroosterde pijnboompitten en/of amandelschaafsel
  • 2 tl kokosolie (met kokossmaak, if you like it! )

Recept:

Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar. Zorg dat ze nog knapperig zijn! Rooster ondertussen in een droge wokpan de pijnboompitten en het amandelschaafsel.
Giet de boontjes af, en roerbak deze nog even met de kokosolie en het limoensap in de wokpan. Voeg de dadels en de mango toe (tip: gebruik geen mango die te rijp is, die valt uit elkaar!) en roerbak even mee tot de mango warm is. Voeg daarna de geitenkaas in stukjes toe, en schep even om tot de geitenkaas gaat smelten. Strooi de pijnboompitten en het amandelschaafsel erover een klaar!

Variatietips:

  • Voeg stukjes (gerookte of gebakken) kip toe.
  • Gebakken of gepofte zoete aardappel is hier heerlijk bij.
  • Extra smaak: pers een teentje knoflook en voeg die toe op het moment dat je de kokosolie in de pan doet.
  • Tot slot nog een citroensap-tip! Als je goed kijkt zie je een ijsblokje in de wokpan liggen. Dit is ingevroren citroensap! Pers een aantal citroenen uit, en vries het sap in een ijsblokjeshouder in, zo heb je het altijd in huis.
Vega curry met pompoen en kikkererwten!
Healthy pizza, heerlijk!
Share.

About Author

Author Image

#healthylifestyle #foodie #sportyspice #wanderlust #fashionista

Meer lezen

Leave A Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief