Een traditioneel winters gerechtje met een lekkere klont boter er door heen, rookworst erbij; stamppot. Vaak gemaakt met andijvie of boerenkool en met de eerder genoemde accessoires een stevig calorieën bommetje. Dat kan anders en ook lekker(der): Zoete aardappel stamp met boerenkool en kipgehaktballen.
Wat je nodig hebt voor twee personen;
– 3 zoete aardappelen
– zak boerenkool
– 300 gram kipgehakt
– ui
– knoflook (twee teentjes)
– paprikapoeder
– chilipoeder
– flinke eetlepel mosterd
– rucola
De zoete aardappel in grove stukken snijden en in kokend water op het vuur zetten. Als het ongeveer tien minuutjes heeft gekookt voeg je de boerenkool toe en dit laat je vijf minuutjes meekoken. Daarna giet je het af en met een klein scheutje olijfolie (en evt. amandelmelk, maar geen must!) stamp je het tot een puree.
Voor de kipgehaktballen:
Snijd de knoflook en ui fijn, doe het kipgehakt in een schaal, voeg alle kruiden toe, de ui, de knoflook, de mosterd, nog wat peper en zout. Je kan het zo pittig maken als je zelf wil. Draai er dan ballen van en bak ze (zachtjes!) in een pan. Je serveert het samen met bovenop nog wat rucola.
Smakelijk!