Je zit voor de tv, je hebt zin in iets lekkers. Iets knapperigs, iets hartigs, iets om in te dippen. Een vast item in ons snack repertoire is hummus! Een heerlijke dip op basis van kikkererwten, boordevol ijzer, eiwitten en andere belangrijke voedingsstoffen. En niet geheel onbelangrijk, het is in 5 minuutjes gemaakt. Lekker om erbij te eten zijn rauwe groentes zoals komkommer, tomaatjes, radijsjes, worteltjes of reepjes paprika. Maar dat geeft toch niet het gevoel van chips waar je eigenlijk zin in hebt. Daarom een gezondere variant; pitachips. Super easy; je snijdt de pitabroodjes in partjes, besprenkelt ze met olijfolie en wat kruiden naar keuze, 6-10 min in een oven op 225 graden en klaar is kees!
Snack away!
Hummus;
1 blik kikkererwten
3 eetlepels Tahin (sesampasta te krijgen bij de jumbo o.a.)
kruiden naar keuze, ik heb een handje verse koriander, cajun kruiden en komijn gebruikt
sap van 1 citroen
scheutje olijfolie tot de juiste dikte is bereikt (iets wat weg heeft van een smeuïge pindakaas)
Gooi alles in de keukenmachine, zet hem aan en giet de olijfolie er in een straaltje bij. That’s it! Werkt overigens ook prima met een staafmixer.