Healthy cakes in alle varianten zijn mijn favoriete ochtend tussendoortje! Ik bak elk weekend een cake en neem de week erna elke dag een plak mee naar mijn werk.
Soms bak ik twee cakes tegelijk, snij ik er plakken van en vries ik deze in aluminiumfolie in. Zo kan je er een tijdje tegenaan!
Deze cake is favoriet op het moment. Smeuïg en sponsachtig zoals een ‘echte’ cake.
Met banaan, appel en extra eiwitten. De verse abrikozen op de bovenkant maken het af en geven een frisse hint aan het geheel!
Bakse en eet smakelijk! 😀
Ingrediënten:
– 100 gram (spelt)meel
– 100 gram havermout
– 2 grote rijpe bananen
– 3 eieren
– 1 kleine appel
– scheutje (amandel)melk
– 2 tl (wijnsteen)bakpoeder
– 2 tl kaneel
– 1 scoop (28 gram) vanille whey
– klein beetje zout
– 3 verse abrikozen, in partjes (je kunt ook verse pruimen gebruiken!)
Nodig:
– Keukenmachine (of blender of staafmixer)
– Cakeblik
– Bakpapier
Recept:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle ingrediënten (behalve de abrikozen) in de keukenmachine en mix tot een glad beslag.
Giet het beslag in een ingevet cakeblik (tip: leg een stuk bakpapier op de bodem, vet de wanden in!). Leg de partjes abrikozen op het beslag en bak de cake af in 45 minuten.