Recept zwarte bonen brownie: snacken met groente!

2

Als vriendin van de Appie word ik iedere maand weer uitgedaagd tot een nieuwe challenge. Helemaal leuk. Zoals je kon lezen in een vorige blog moest ik aan de slag met groente op niet zo’n voor de hand liggende eetmomenten. Zoals bijvoorbeeld groente bij je ontbijt.

Maar als snack is het dus ook perfect. En dan bedoel ik natuurlijk niet een handje cherry tomaatjes. We hebben verschillende snacks op onze website maar de zwarte bonen brownie blijft hier toch wel favoriet. Mega simpel om te maken, vriendlief vind het ook heerlijk ( En dat is HEEL wat waard;-)) en super gezond. Ik ging weer eens met mijn oude recept aan de slag maar paste het een beetje aan. Het resultaat was weer heerlijk.

Men neme:
1 blik uitgelekte zwarte bonen (265 gram)
1 flinke eetlepel kokosvet
100 gram medjool dadels
halve eetlepel honing
3 eetlepels (rauwe) cacao
2 theelepels bakpoeder
2 eieren en 1 eiwit

Dit alles in de keukenmachine tot een gladde massa en dan in een kleine (vierkante)(ingevette) vorm de oven in. Twintig minuten op 180 graden en dan nog 10 minuten met aluminium folie er op extra. Zodat de bovenkant niet verbrand maar dat hij toch nog 10 minuutjes heeft.  Daarna de vorm laten afkoelen, zonder de aluminiumfolie anders word het een vochtig geheel.

Binnenkort ga ik dus voor Albert Heijn aan de slag met het bakken zonder geraffineerde suikers, daarvan is dit dus ook al een perfect voorbeeld. Zo wil ik dus voor een picknick zaterdag met deze Frauke’s Favoriet aan de slag!

Recept hartige wrap met kikkererwten salade
Recept: brownie meloen frambozen cheesecake
Share.

Over de schrijver

Author Image

#ondernemer #power #-38kilo #motivatie #discipline #getoutofyourfatsuit

Meer lezen

2 reacties

    • Author Image

      En gemaakt? Ik had een vierkante bakvorm gebruikt en uit het vierkant had ik 8 repen gesneden. Maar je kan ze zo groot snijden als dat je zelf wil natuurlijk 😉

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld