Zwangerschapsupdate nummer 5 (al weer!).. 30 weken ondertussen en een heel stuk wijzer!

2

Jeetje, terwijl ik 30 weken typ schieten er 100 gedachtes door mijn hoofd. Ik vond het wel weer eens tijd voor een update. In update 1, 2, 3  en 4 hebben jullie kunnen lezen hoe ik het zwanger zijn ervaar en wellicht merken jullie wel dat ik het zwanger zijn best wel pittig vind. 

Ondertussen zijn we na de onzekere tijd met de punctie en ziektebeelden die we liever niet hoorden, weer heel wat weekjes verder. Als ik dit typ ben ik precies 30 weken zwanger, hebben we een fantastische ‘babymoon’ achter de rug en zijn de meeste klachten die ik in het begin had verdwenen. Eind juni hebben we weer een echo van de darmpjes van ons mannetje maar we hebben beiden eigenlijk een heel goed gevoel hierbij dus heb ik besloten hier maar niet te veel over na te denken. 

De vakantie was fantastisch. Corsica en Italië, genieten van elkaar en van de rust. En op 2 dagen na niet ziek geweest, WINNER! Maar de vermoeidheid en harde buiken zijn wel sinds de vakantie sterk toegenomen. Ik moet dus beter en meer dan ooit luisteren naar mezelf en Jantje. #levensles 

Op vakantie was dat vooral terug te zien in de niet zo sportieve mindset die ik normaal wel heb, minder fanatiek de berg op lopen en bewust gaan liggen (en blijven liggen). Nu weer in het dagelijks leven resulteert dat in werken, maar niet meer dan 8-10 uur per dag(!) en bij voorkeur niet meer dan 5 dagen per week, soms (wanneer het kan) een middag vrij nemen, sporten wanneer het kan, maar per dag beoordelen en wanneer ik ga wandelen en het voelt na 1 minuut al niet goed direct omkeren naar huis en de bank op! 

Voor diegene die me kennen en of volgen, weten dat dit lastig is voor dit altijd maar door razende Duracell konijntje. Maar geloof mij, die kleine heeft super powers… Hij krijgt dingen voor elkaar die nog geen mens ooit voor elkaar kreeg. 

Het blijft toch een soort van taboe dat klagen over de zwangerschap. Ik moet toch blij zijn dat ik zwanger ben? En zo’n klagende zwangere wilde ik nou juist NOOIT worden. Toch durf ik bij deze te zeggen dat  ik zwanger zijn tot nu toe niet super leuk vind. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben mega dankbaar dat ik zwanger heb mogen worden, dat we (als het goed is) een gezond mannetje op de wereld mogen gaan zetten en alle liefde mogen geven die we in ons hebben (en dat is VEEL). Maar 9 maanden niet jezelf zijn, tegengehouden worden in alles wat eerst vanzelf ging en kwaal na kwaal kan ik toch niet echt zien als een hobby maar meer een topsport. Ik schreef hier laatst een hele leuke blog over voor de lieve Jenn op haar website

Het klopt dat nu de misselijkheid zo goed als over is en ik hem aardig voel trappen dat je alles snel vergeet.. Maar zo moe zijn dat je zelfs je arm niet kan optillen terwijl je nagenoeg niets hebt uitgevoerd hoeft van mij toch niet nog lang te duren.. 

Ik mag de laatste tijd op extreme moeheid en wat kleine dingen na niet klagen hoor! Het bezig zijn met alle leuke voorbereidingen maakt veel goed (Lees hij heeft nu al bijna meer kleding dan ikzelf). 

Wat me met vlagen wel verdrietig of misschien trouwens meer boos maakt, is die 20 (!!!!! Ja u leest het goed) kilo die er inmiddels bij zit. En ja ook van broekmaat van 36/38 naar 40/42 gegaan. Ik vind het soms verdomd lastig. Ik dacht echt dat dit me niet zou overkomen, ik hield mijn healthy lifestyle namelijk ondertussen al jaren met kleine moeite vol. Maar toch. Combinatie van hormonen, (veel) minder bewegen en (jazeker) meer eten. Eigenlijk dus 1+1+1=20, en we zijn er nog niet. Ik mag nog 10 weken.. 

Een paar weekjes terug stuurde ik wat berichtjes op en neer met Dominique (haar Insta) en toen ze zei dat alles veranderde toen ze zichzelf gewoon als broedmachine ging zien dacht ik; JA. Dat ben ik ook! En daar ga ik verdomd goed in zijn. Dus vanaf die dag zie ik mezelf als broedmachine en ga ik die taak vol passie volbrengen. (Slanke) sportieve Anne zit er echt nog wel en kan niet wachten om weer tevoorschijn te komen. Maar alles op zijn tijd, eerste deze taak vol liefde volbrengen.  Wil niet zeggen dat als ik sommige vakantie foto’s zie, in de spiegel kijk of te kleine kleding aan trek niet enorm kan balen! ENORM! Maar wel maar kort.. Daarna ben ik gewoon weer broedmachine Anne en is alles eigenlijk ook weer relatief. Ik kan me (volgens mij) redelijk kleden, heb besloten eigenlijk zo min mogelijk nog broeken te dragen (want zit niet lekker), manlief vindt me (nog steeds) aantrekkelijk en ik heb genoeg andere dingen om me druk over te maken.

Het schure van mijn benen tegen elkaar (jaren voor gewerkt dit niet meer te hebben), al het opgebouwde spierweefsel wat verloren is en een conditie van een dode schildpad zijn een feit maar wat ook een feit is dat ik al eens bewezen heb dat ik het kan! En wie denkt dat dat ik het niet nog een keer kan zal ik het tegendeel gaan bewijzen!!! 

En tja, jaren lang ruilde ik de pizza voor een salade, maar zeg nou zelf! Daar is pizza toch eigenlijk veel te lekker voor??

Hebben jullie misschien nog tips die je me wil meegeven voor de bevalling, de laatste weken zwangerschap of het mama zijn? 

Voor de mama’s in spe heb ik wel nog wat tips.. (Niet gesponsord, gewoon omdat ik het graag deel! ;-))

Voor diegene die in Breda wonen, Zwanger fit bij Fit & healthy, meer info via Matthijs! Of mama Yoga bij Gwen. (Vergeet niet je factuur bij de zorgverzekering in te dienen, meestal krijg je voor dit soort pakketten een vergoeding, WINNER!!)

Leuke baby hebbedingetjes en cadeaus zoals bijvoorbeeld het weken bordje op de eerste foto vind je op www.samsam.shop 

We hebben ons geboorte kaartje laten ontwerpen door Dotjes en Knapen en waren meteen verliefd. We hebben 30 minuutjes gebeld en (ik had het niet verwacht) het eerste ontwerp is meteen 100% raak! Echt een aanrader al zeg ik het zelf!  

Sneak peek:

Een (zwangerschaps) fotoshoot om nooit te vergeten!
Zwangerschapsupdate nummer 4, en wat voor één...
Share.

Over de schrijver

Author Image

#ondernemer #power #-38kilo #motivatie #discipline #getoutofyourfatsuit

Meer lezen

2 reacties

 1. Author Image

  Hee hoi Anne,
  Ik ben bijna 4 maanden(Omg, 4maanden :O) bevallen, in bad! Ik vind het echt een aanrader. Als je de mogelijkheid heb tenminste. Nou woon je zelf in Breda. Ik kom uit Roosendaal. Dus ik kan kiezen of in het ziekenhuis in Breda of het moeder&kind centrum in bergen op zoom. Bij beide hebben ze een bad. Ik zelf ben bevallen in bergen op zoom.

  Ik vind het echt super fijn om te lezen dat ik dus niet de enige vrouw was die soms wat minder in haar vel zat vanwege die kilo’s. Ik ben ongeveer 23 kilo aangekomen en hoop nu met behulp van HAB weer op me oude gewicht te komen!

  Heel veel succes nog met de laatste loodjes en het klinkt cliché, geniet nog even van dat kleintje in je buik. Het gaat echt onwijs snel!

  Liefs

  • Author Image

   Hoi Tiffanny, Nog ontzettend gefeliciteerd met je kleintje. Ik was toevallig laatst al wat dingetjes aan het lezen over bevallen in bad. Ik ga er nog eens goed over denken en het even met de VK bespreken. Super leuk dat je een berichtje stuurt en succes met de strijd! maar samen met HAB moet dat goed gaan komen.

   Liefs.

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld