Zwanger, en iedereen heeft wat te zeggen! Inclusief review zwangerschap buikband

0

Alweer anderhalve maand verder sinds mijn laatste update, en wat ik de afgelopen weken gemerkt heb, (nu mijn buik een echte 30-weken-zwanger buik is), is dat iedereen iets wil zeggen over m’n zwangerschap of haar eigen ervaringen. En daar wil ik het eens over hebben in deze blog. De opmerkingen en verhalen zijn bijna altijd positief gelukkig, maar soms ook iets minder positief. Hoe ik daar mee om ben gegaan tot nu toe, lees je hieronder. Ook ben ik de beloofde review over de sportband niet vergeten! Wil je weten of deze is goedgekeurd? Lees dan verder.

Allereerst, leuk dat ik jullie nog steeds op de hoogte mag houden van mijn ervaring met het zwanger zijn. Wil je het complete verhaal? Blog 1 en 2 lees je hier en hier. Ik voel me nog steeds prima, het sporten en eten gaat goed en ik ga dan ook met plezier de laatste 10 weken in.

Alweer 30 weken zwanger

Alweer 30 weken zwanger

Maar nu back to the point. Ik ben ervan overtuigd dat de minder positieve opmerkingen vaak helemaal niet bewust zijn, iedereen bedoelt het immers goed. Maar toch… Met de gierende hormonen door het lijf van een zwangere vrouw, is enige voorzichtigheid brengen in je opmerking echt iets om te overwegen en te dubbelchecken.

Althans, zo werkt het bij mij. Eigenlijk is het heel simpel: Ik wil alleen de leuke dingen horen! Ja, echt. Tuurlijk: mijn benen, armen en billen zijn minder strak dan voor mijn zwangerschap, ik loop wat minder hard en wat minder charmant en is mijn buik inderdaad die van een echte zwangere vrouw. En ja, ik weet dat er een bevalling aankomt, die niet alleen over regenbogen en eenhoorns gaat. Maar ik ben trots op mijn zwangere lijf, ben er van overtuigd dat ik alles rondom de zwangerschap en bevalling goed aankan en met het sporten wat ik nog steeds volhou, ben ik ook blij. Dus no need to bring me down, toch? Dus gooi er een positieve noot in en laat die harde waarheid heel even voor wat ‘ie is. Want, weet je… De essentiële informatie haal ik wel uit m’n zwangerschapscursus en verder hou ik het het liefst vooral gezellig 🙂

Voor degene die naar aanleiding van mijn vorige blog nieuwsgierig zijn geworden naar de sportband die ik had besteld: Hij zit goed strak, dus ondersteunt mijn buik goed. Toch heb ik hem nog niet vaak gebruikt bij het sporten, omdat ik het strakke ervan ook een beetje benauwend vond. Alsof ik mijn buik niet kon ontspannen en ik me minder goed kon bewegen. Vorige week had ik een dag waarbij mijn buik de hele dag niet fijn voelde: strak, opgezet en zwaar. Toen heb ik de band een paar uur in huis aangehad en dat gaf wat verlichting. Ik kan me dus goed voorstellen dat ‘ie in sommige gevallen, en voor sommigen vrouwen heel fijn kan zijn. Maar ik zou hem eigenlijk enkel bij het sporten gebruiken, zodat je lichaam niet teveel went aan die extra ondersteuning. Je lichaam zou je buik namelijk toch ook zelf moeten kunnen dragen.

Er zijn verschillende sport-/zwangerschapsbanden te vinden online, kies er een die jou fijn lijkt en binnen jouw prijs valt. Ik kocht deze.

Zwanger en nog steeds aan de Body Pump

Zwanger en nog steeds aan de Body Pump!

Over 6 weken ga ik al met verlof, het gaat snel. Tegen die tijd heb ik vast wel weer wat om met jullie te delen, in een volgende blog. Tot dan!

Liefs, Maartje

Share.

Over de schrijver

#fitgirl #veggie #staypositive #nevergiveup #justgoworkout

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld