Warme smoothie van banaan, appel en kaneel

0

In de winter heb ik vooral behoefte aan WARM voedsel. Salades, smoothies en ijskoude kwark move over! Brrr, mij te koud in deze periode van het jaar.. Ik bak mijn ontbijtjes bijna dagelijks in de airfryer en áls ik kwark eet is dat 9 van de 10 keer met warm fruit zoals bosvruchten of een appeltje.

Warm fruit dus, dat vind ik bij bepaalde vruchten echt lekker. Appel, banaan of peer bijvoorbeeld. En dat gegeven bracht me op het idee om een smoothie met deze ingrediënten te maken en daarna op te warmen. Moest bijna wel lekker zijn toch? Enne ik kan je zeggen: dat is het!

Ik eet dit recept als ontbijt (met havermout om het vullender te maken) of in de avond als tussendoortje, op de bank onder een dekentje met de kaarsjes aan. Niet verder vertellen 😉

Ingrediënten voor een warme smoothie(bowl) voor 1 persoon:

  • 1 banaan
  • 1 geschilde appel
  • 3 dadels
  • 150 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 theelepel kaneel
  • optioneel: 3 eetlepels havermout

Het recept is simpel:

Stop alle ingrediënten in de blender en mix tot een smeuïg geheel. Warm de smoothie daarna op in een steelpannetje. Let op: wel blijven roeren anders plakt het makkelijk aan de bodem.

Eet smakelijk! En laat je weten of je het net zo lekker vindt als ik?

Warme smoothie banaan appel kaneel

 

 

Share.

Over de schrijver

#healthylifestyle #foodie #sportyspice #wanderlust #fashionista

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld