Valesca’s acné story: the FINAL edition!

4

Gratis af te halen: dekkende foundation! Met deze openingszin zeg ik denk ik genoeg. Ik ben zo, zo, zo blij om te kunnen vertellen dat ik de oplossing voor mijn jarenlange acné problemen gevonden heb. En het mooiste is: zónder heftige middelen als roaccutane, antibiotica of de Diane-35 pil.

In de eerste blog over mijn acné problemen schreef ik over het diëtistisch consult wat ik in augustus deed bij Fitmetiris, en haar (voedings)tips. In het vervolg op deze blog beschreef ik de EMB-bloedtest die ik bij haar deed, en het supplementenadvies wat daar uit kwam. In het laatste stukje van de tweede blog schreef ik dat alleen de voedingstips niet voldoende hielpen, en ik toe was om het laatste wat uit de bloedtest kwam, gericht aan te pakken: mijn hormoonbalans.

Op dat moment slikte ik sinds een paar dagen het supplement DIM. DIM is gemaakt van groenten die behoren tot de familie van de kruisbloemigen, zoals broccoli, bloemkool en andere koolsoorten, en het helpt tegen oestrogeendominantie. DIM helpt het lichaam een handje om oestrogeen te verteren en af te breken, zodat een gebalanceerde hormoonspiegel ontstaat.

acne dim

DIM: Groenten in een pilletje

Het lijkt onwaarschijnlijk, maar het volgende gebeurde echt. In de middag haalde ik het pakketje van het postkantoor, in de avond slikte ik de eerste capsule, en de volgende ochtend werd ik wakker zónder nieuwe acné op mijn gezicht. Iets wat al in geen weken meer gebeurd was, want die vreselijke foto van mijn gezicht in de eerste blog, was inmiddels elke dag de waarheid.

Vanaf dat moment, nu vier weken geleden, slik ik iedere ochtend en avond een capsule. En het onmogelijke is gebeurd: de acné is verdwenen als sneeuw voor de zon! Niks weken wachten tot ik iets merkte. Vanaf de eerste capsule was het verschil zichtbaar. Ik ben ZÓ blij!!

acne dim

Beide foto’s in daglicht zonder make-up op mijn huid. Zoek de verschillen!

Ik vind het zelf ook bizar, en bijna niet te geloven dat het zo simpel is. Twee keer per dag een pilletje gemaakt van groenten (WTF!?) en dat helpt mij van iets af waar ik al zó lang last van heb. Heel blij ben ik ook met het feit dat het een natuurlijk middel is. Mijn gezondheid is me lief, en wekenlang heftige middelen zoals roaccutane of antibiotica gebruiken zag ik echt niet zitten. Gelukkig is het niet nodig geweest!

Heb je dan nu nooit meer een pukkeltje?
Nooit meer is niet waar, heel af en toe duikt er nog weleens iets op. Ik gebruik DIM nu vier weken, en heb dus precies een volledige cyclus doorlopen. In the-week-of-the-month had ik een paar puistjes, maar dat was NIKS in vergelijking met hoe ik er hiervoor uit zag! Natuurlijk zou ik daar ook het liefst vanaf zijn, maar hé, ik blijf een vrouw he 😉 Onze hormoonhuishouding is nu eenmaal altijd in beweging!

Dus je bent ook van het voedingspatroon uit de eerste blog gestapt?
Nee dat niet, ik blijf eten volgens die tips, al ben ik inmiddels wel iets minder streng. Ik gebruik nog steeds plantaardige proteïne, maak cappuccino met havermelk, ben zuinig met melkproducten en soja vermijd ik ook nog. Maar ben ik op een plek waar ze alleen cappuccino met melk hebben bestel ik deze gewoon, af en toe eet ik tempeh en kiwi heb ik nog niet gegeten maar dat ga ik snel weer proberen. Mijn huid zal denk ik altijd een aandachtspunt blijven, en bepaalde voedingsmiddelen triggeren acné nou eenmaal, dus voorlopig ben ik hier voorzichtig mee.

Raad ik nu iedereen met acné aan om DIM te gebruiken?
Ik ben geen specialist, dus dat zou ik niet durven. Het is een natuurlijk supplement, maar voor mij is bewezen dat het dus wel iets doet met je hormonen. Het mag ook niet gebruikt worden tijdens zwangerschap of borstvoeding. Maar heb je het vermoeden dat hormonen de boosdoener zijn bij jou, dan zou ik zeggen give it a try. Het supplement is vrij te koop. Wil je zeker weten of hormonen bij jou het probleem zijn, doe dan de EMB bloedtest bij Iris. Dat is sowieso echt een aanrader om inzicht in je gezondheid te krijgen!

Ik sluit bij deze (hopelijk voorgoed) mijn acné story. Tot nooit meer ziens! 😉

Liefs, Valesca

Share.

Over de schrijver

#healthylifestyle #foodie #sportyspice #wanderlust #fashionista

Meer lezen

4 reacties

  1. Wat fijn dat je een goede oplossing hebt gevonden! Ik heb last van enorme acné op mijn schouders en ga meteen een potje bestellen. Heb alles geprobeerd, maar aangezien niets helpt kreeg ik al te horen dat de oorzaak waarschijnlijk hormonaal is. Dit is de moeite om te proberen waard!

    • Ik ben heel benieuwd wat het voor je doet Cornelie! Laat je het weten? Tipje van mijn kant: online zijn de potjes een stuk goedkoper 🙂

      Groetjes, Valesca

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld