Teffinside: review en winactie (AFGELOPEN)

5

Onlangs kreeg ik (Maartje) een pakket met verschillende Teff producten van Teffinside thuisgestuurd. Altijd leuk, een pakketje thuis krijgen. Maar dan ook nog eens met Teff producten! Ik word er een blij mens van. En jij straks ook, want lees verder voor de winactie…

Nu kwam ik een tijd geleden toevallig langs informatie over Teff en werd ik nieuwsgierig, maar verder is Teff eigenlijk nog niet zo heel bekend in Nederland.

Dus google maar eens een kort rondje, dit levert namelijk een hoop positieve informatie op. Zo is Teff een oergraan, met veel voedingsvezels, een hoge mate aan calcium en ijzer en bestaat het uit lange complexe koolhydraten, waardoor Teff producten je lang een vol gevoel geven. Ideaal voor veganisten, ouderen en duursporters, zo stelt het wereldwijde web. Nu ben ik vegetarisch, slechts een klein beetje oud en wel een sporter, maar geen duursporter. Ach ja, close enough toch?

Teff Pannenkoekenmix

Als ik de website van Teffinside open, lees ik nog meer goede eigenschappen van dit speciale graan. Tijd om eens aan de slag te gaan met alles wat ik mag uitproberen van Teffinside. Allereerst de Sport Pannenkoekenmix, want eerlijk is eerlijk: Dat klonk het lekkerst en niet moeilijk te maken. Nu moeten jullie weten dat ik een groot fan ben van zelfgemaakte dikke volkoren pannenkoeken met het liefst zoveel mogelijk vezels zichtbaar, zodat je ze proeft in de pannenkoek zelf. Zeg maar een echte stevige Hollandse pannenkoek en niet zo’n Frans vakantie-flensje. (Ook lekker op zijn tijd, maar ik heb toch een duidelijke voorkeur)

Nou, ik kan je vertellen: De Teff Sport pannenkoekenmix voldoet aan mijn wensen. Wat kwamen uit dat beslag heerlijk stevige Hollandse exemplaren zeg! Lekker van smaak, structuur en stevigheid. Zat er aardig vol van en nog lang ook.

Teff Broodmix

Afgelopen zondagochtend nam ik me voor de Teff broodmix te proberen. Ik heb nog nooit van mijn leven een brood gebakken. Nog nooit. Ik was dan ook een klein beetje zenuwachtig: komt er bij broodbakken niet enorm veel kneden, rijzen en geduld kijken? Dat laatste heb ik niet zoveel, dus ik zou mijn uiterste best moeten doen om een heerlijk broodje te bakken zoals het een fitgirl slash keukenprinses betaamt. Daar gingen we hoor, de gebruiksaanwijzing was lekker overzichtelijk: 3 ingrediënten. So far, so good. Dit kan ik. De eerste stap was alles door elkaar kneden tot een soepel deeg. Jaaa, heerlijk met de handjes kneden, hou ik van. Ik voelde me een ware bakster! Volgende stap: Laten rijzen. Uhm, hoe lang precies? Mijn gebrek aan geduld kwam hier niet echt van pas en heb me na 5 minuten op de laatste stappen gestort. Zal wel goedkomen, toch? Deeg platdrukken, oprollen en in bakvorm doen. Appeltje, eitje. Teffinside houdt het makkelijk. Alleen dan nog wel even 45 minuten laten rijzen, voordat het de oven ingaat. Shit. Hier ben ik maar even om boodschappen gegaan…

Na terugkomst van de supermarkt was mijn deeg flink gerezen, dus ik de oven voorverwarmd en het brooddeeg in de oven geschoven. Het resultaat? Tijdens het bakken de overheerlijke geur van versgebakken brood (Een van de lekkerste dingen om te ruiken in het leven, naast vergemaaid gras en koffiebonen) en uiteindelijk een lekker stevig broodje. En, niet te vergeten, de bevestiging dat ik brood kan bakken! Het brood smaakte heerlijk: Zoals vers brood van de bakker met een echte broodstructuur. Een beetje desembrood-achtig, wat steviger dus. I like. 🙂

Teff Slank shake

Een dag later ’s ochtends de Teff slankshake geprobeerd, samen met de man des huizes. Omdat we beiden niet hoeven af te vallen en we liever geen maaltijden vervangen door shakes, hadden we weinig verwachtingen, alleen dat deze shake waarschijnlijk niet lang zou vullen. We hebben hem daarom wat substantiëler gemaakt, met een banaan en een klein beetje havermout. En op die manier was ie heerlijk! En ik bleef er precies net zo lang vol van als van mijn vertrouwde kom havermoutpap.

Om het product echt goed te kunnen testen heb ik de shake een dag later geprobeerd zonder onze eigen aanvullingen en dan is ie toch een beetje waterig, vond ik. De smaak was neutraal, niet vies. Desalniettemin, zat ik ook van deze shake nog best lang vol. Hoewel ik niet perse geloof in maaltijdvervangers als je wilt afvallen, had ik met deze shake toch een positieve ervaring.

Teff Mueslivlokken

Dan nog de mueslivlokken. Ja, Teffinside had me goed voorzien. Echt van alles wat om te proberen. Ik eet niet vaak muesli, dus ik had weinig verwachtingen. Behalve dan dat het er uit zou zien als gewone muesli. Voor in je bakje yoghurt, vaak met wat rozijntjes of stukje gedroogde appel, weet je wel? Dat bleek hier echter een klein beetje anders. Toen ik de inhoud van de zak bekeek zag ik gemalen graan. Het deed me denken aan Brinta, wie kent het niet? Dat vind ik overigens best lekker, dus heb mijn bakje yoghurt gevuld met wat van de mueslivlokken en het goed door elkaar gemixt met wat honing. Het resultaat? Weer dezelfde prima neutrale smaak, net als bij de slank shake en weer de structuur van een stevig en vol graan. Maar toch kon ik een kleine teleurstelling niet onderdrukken: In mijn bakje yoghurt-met-muesli wil ik gewoon echte muesli! Van die platgedrukte granen, met rozijnen enzo! Stukjes graan, waar ik op moet kauwen.

Nu vond ik het een beetje een droge bedoening. Don’t get me wrong: De smaak en het verzadigingsgevoel was goed. Het kan dus echt wel een nuttige maaltijd zijn, om voldoende eiwitten en vezels binnen te krijgen, maar qua structuur niet de lekkerste vond ik.

Het teff graan  is het kleinste graan ter wereld. Een tarwekorrel staat bv gelijk aan  150 teff korrels. Daardoor zijn de muesli vlokken ook zo klein van  structuur en is de ”shake” (waar je ook pap mee kunt maken) echt een  poeder, terwijl het eigenlijk volwaardige maaltijden zijn en het qua voedingswaardes ver boven bijvoorbeeld havermout uitstijgt. Dus stiekem ook weer WINST!

Het uiteindelijke vonnis van alle geteste Teff producten is positief: De smaak en structuur is bij alle producten consequent. Heerlijk die ‘stevige’ smaak en structuur. Dit komt echter beter tot zijn recht bij het brood, de pannenkoeken en de shake, dan bij de muesli. Al met al is het een lekker product, dat Teff en zit je er echt lang vol van. Ideaal!

Teff Winactie!

Nieuwsgierig geworden naar Teff? Doe dan mee met onze winactie en maak kans op het uitgebreide pakket op de foto! Je hoeft er niet eens veel voor te doen: Like de Facebook- of Instagrampagina van Teffinside en laat bij Get out of your fatsuit op Facebook of Instagram een comment achter voor wie jij Teff pannenkoeken zou willen bakken. Succes!

Liefs, Maartje

#review

  • De win-actie loopt tot 25 juli dus wees er snel bij!
Share.

Over de schrijver

#fitgirl #veggie #staypositive #nevergiveup #justgoworkout

Meer lezen

5 reacties

  1. super leuk teff volg ik al een tijdje ben nieuwsgierig maar iets weerhoud me om het te bestellen 😛 dus dit is de perfecte kans! en die pannekoeken die bak ik voor mijn vriend die gek op pannekoeken is maar ik liever een gezondere versie eet 😉

    • Mocht je nou niet winnen zou ik het toch eens bestellen. Ik (Anne) vind de pannenkoeken echt fantastisch! lekker, mega vullend en goede voedingswaarde. win win.

  2. Leuke actie! Ik zou graag pannekoeken willen bakken voor mijn vriend omdat hij zo druk bezig is met klussen in zijn nieuwe kamer.

  3. Jammer, dat ik nu pas op je site terecht kom, ik had graag deze telf producten willen proberen daar het een oergraan betreft. Een volgende keer beter.

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld