Het succesverhaal van Laura

0

Hi allemaal! Super leuk dat Valesca mij via Instagram vroeg om mijn succesverhaal met jullie te delen. Hier kon ik natuurlijk geen nee op zeggen! Allereerst zal ik mijzelf even voorstellen, ik ben Laura, 27 jaar en woon samen met mijn vriend in De Lier, een dorpje in de buurt van Delft / Den Haag. Ik werk als communicatiemedewerker en ben minimaal 4x per week in de sportschool te vinden om aan ‘de beste versie van mijzelf’ te werken. Hoe dit allemaal begon?

Zwaar
Als kind was ik altijd een van de zwaarste van de klas. Hoe dit kwam? Geen idee, ik snoepte namelijk niet overmatig. Op een gegeven moment belandde ik samen met mijn zus bij een diëtiste waar wij beiden wat kilo’s verloren, maar dit had geen groot effect. Toen ik ouder werd was ik niet zozeer te dik, maar wel altijd ‘stevig gebouwd’.

Succesverhaal afvallen Laura

Middelbare school
Op de middelbare school startte ik met fitness nadat ik verschillende sporten had geprobeerd. Alles vond ik leuk voor even, maar nooit hield ik het echt vol. In mijn huidige sportschool ben ik nu bijna 10 jaar lid, het is dus wel gebleken welke sport ik wel leuk vind! 😉 De eerste jaren deed ik voornamelijk aan cardio en wat groepslessen. Dit beviel goed, maar echt bezig met voeding en werken aan mijn lichaam was ik niet. In ieder geval niet zo bewust als nu. Aan het einde van de middelbare school en tijdens mijn HBO periode ging ik mij meer richten op gezonde voeding die bij mij paste. Via de sportschool kreeg ik sport- en eetschema’s waar ik mij zo goed mogelijk aan probeerde te houden, maar toch gebeurde er niet wat ik hoopte en bleef mijn gewicht steken.

Succesverhaal afvallen Laura

Het roer om bij Health Advies Breda
In de zomer van 2016 was ik echt klaar met het ‘aanmodderen’. Geen idee waar dit exact vandaan kwam, misschien door het samenwonen met mijn vriend (die zelf ook fitness fanaat is), maar ik wilde het graag anders gaan doen. In mijn eentje lukte dat niet daarom startte ik met googelen. Via verschillende fitblogs kwam ik op de website van Health Advies Breda. Na wat lezen en wikken en wegen ben ik in de auto naar Breda gestapt, en snel daarna startte ik met mijn eerste sport- en eetschema’s van coach Zwier. Mijn doel was afvallen en mijn vetpercentage verlagen. Dit ging met vallen en opstaan. Met regelmaat werden mijn schema’s aangepast om de gewenste resultaten te boeken, dit was een zoektocht.

Waar sta ik nu?
Inmiddels ben ik heel wat kilo’s kwijt. In bijna 1,5 jaar tijd ben ik 13 kilo afgevallen en is mijn vetpercentage met bijna 12% gedaald. Ik ben hier super blij mee, had nooit verwacht dat ik dit zou bereiken! Dit was mij ook zeker niet gelukt zonder de steun en hulp van coach Zwier en mijn vriend! Mijn lichaam reageert in veel gevallen heel anders dan bij andere sporters. Ik hoor bij de 5% ‘rare’ gevallen die Zwier onder begeleiding heeft. Mij helpen is voor hem dus ook een flinke uitdaging 😉 . Ik heb, ondanks mijn soms trage progressie en zo nu en dan flinke tegenvallers, mijn motivatie nooit laten vallen. Sport en voeding is een deel van mijn leven geworden, een gewoonte en grote hobby. Waarom zou je dat laten vallen? Ik weet waar ik heen wil en om dan bij een tegenvallend resultaat veel te gaan eten en niet te sporten werkt juist averechts. Een tegenvallend resultaat geeft mij juist de drive om nog gemotiveerder aan de slag te gaan.  Al werkt het alleen wanneer je het echt zelf wilt en het voor jezelf doet!

Succesverhaal afvallen Laura

Succesverhaal afvallen Laura

Wat nu?
In het begin was mijn doel afvallen en vet verliezen, op dit moment is het strakker en gespierder worden. Aan dit proces ben ik al een tijdje bezig, en ook nu blijkt dat de progressie langzaam gaat. Maar progressie blijft progressie hoe snel of langzaam ook! Ik heb geleerd om meer vertrouwen in mijn lichaam te hebben en ik ben minder krampachtig bezig met wat ik eet. Dit is voor mij al een hele overwinning! Om anderen te inspireren en te vertellen over mijn fitjourney ben ik mijn eigen blog Hip In The Gym gestart, en ook op Instagram ben ik te vinden. Dit werkt voor mij ook als goede stok achter de deur!

Ik ben heel benieuwd waar ik over een half jaar sta en hoop dat ik steeds dichter bij mijn doelen kom. Hopelijk heb ik jou als lezer kunnen inspireren met mijn verhaal en laat jij je door niemand weerhouden om je doelen te bereiken. Geloof in jezelf, en stel de doelen die JIJ wilt bereiken, en niet die anderen van je verwachten.

Liefs,
Laura

Share.

Over de schrijver

#healthylifestyle #foodie #sportyspice #wanderlust #fashionista

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld