Het succesverhaal van Branca, -18 kilo!

0

Ontzettend leuk dat mijn verhaal is opgepikt door GOOYF en ik dit met jullie mag delen. Ik begin even met wie ik ben, 28 jaar geleden geboren in een klein boeren dorpje als Branca Pokorny. Ik ben opgegroeid in een bourgondisch warm nest. Ik wist al snel dat ik bloemist wilde worden. Na jaren van studies en werkervaring bij verschillende bedrijven heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik mijn eigen bloemenzaak begonnen in Zaltbommel. Ondertussen is dat alweer zes jaar geleden.

Als kind zijnde was ik nooit echt te dik, gewoon iets voller dan de rest. Dit maakte mij erg onzeker. Zo heb ik maar twee foto’s van mijzelf in bikini, ik heb de camera altijd ontweken omdat ik nooit tevreden ben geweest met mijn eigen figuur. Ik ben vanaf mijn pubertijd altijd zoekende geweest naar welk “dieet” goed bij mij paste, er gingen een paar kilootjes af maar die zaten er ook zo weer bij. Als kind/puber zijnde sporten ik veel, dit heb ik echt van huis uit mee gekregen. Vroeger was dat voetbal maar door dat ik een eigen onderneming ben gestart moest ik mijn teamsport op zaterdag opgeven. Een aantal jaren heb ik vrij weinig aan sport gedaan waardoor ik steeds wat voller werd. Het feit dat ik niet aan sport deed en de kilotjes er voorzichtig aankwamen maakte me erg onzeker en verdrietig. Dit was het moment waarop er iets moest veranderen, ik zocht naar een sport die ik goed kon combineren met mijn werk (dit zijn gemiddeld 60 uur in de week). Ik hoorde over een sportschool in de buurt met goede persoonlijke begeleiding, na een proefles ben ik blijven hangen en is mijn liefde voor krachtsport ontstaan.

Ik begon lekker wat kilootjes te verliezen en hoogte mijn sportschool abonnement al snel op naar een onbeperkt abonnement. De eerste zeven kilo’s waren er in mum van tijd af, hier kreeg ik zoveel positieve reacties op waardoor ik extra motivatie kreeg. Niet alleen door de juiste beweging maar ook mijn bewust wording op goede voeding was loop der jaren enorm gegroeid. Ik heb veel gelezen en met andere gesproken over voeding waardoor ik mijn eigen voeding schema heb gecreëerd. Na de kennis die ik in ander half jaar tijd had opgedaan bij de fijne persoonlijke sportschool werd het tijd voor een volgende stap. Ik schreef me in bij een grote sportschool in Rosmalen om alles wat ik had geleerd daar zelf ik praktijk te brengen. Doormiddel van sociale media liet ik me inspireren voor nieuwe oefeningen, ik ben veel (heel veel) filmpjes gaan kijken om de oefening juist uit te voeren zodat ik geen blessures ging trainen. Je merkt in zo’n sportschool ook al snel aan wie je gewaagd bent en ging daarom ook vaak met andere mee trainen, goed voor de motivatie en dit maakt het ook extra leuk!

Ik volgde via Instagram al geruime tijd een jongen, ik was behoorlijk gefascineerd door zijn fysiek en vond zijn foto’s en teksten inspirerend, op een dag liep die zelfde jongen ineens in “mijn” sportschool. Na een aantal keer met elkaar gesproken te hebben gingen we al snel een keer samen trainen en van het één kwam het ander. Ondertussen zijn Ruben en ik twee jaar samen, het is heerlijk om iemand naast je te hebben die je stimuleert en waarmee je de zelfde passie kunt delen. Dankzij Ruben ben ik wat meer bekend geworden met bodybuilding en wedstrijden, wat mij gaaf lijkt dit ooit nog eens te gaan doen. Om mezelf uit te dagen en te kijken of dat prep leventje iets voor mij is ben ik begonnen met een challenge acht weken geleden. Het is een 90 dagen challenge van Christian Guzman die zelf aan het preppen is voor een wedstrijd eind mei en daagt zijn volgers uit mee te doen. Ik vond dit een mooie kans!

Ik vind het leuk om jullie mee te nemen in mijn eet dagboek, zo eet ik op een dag niet meer dan 2250 kilo calorieën en train ik zes dagen per week. Ik eet behoorlijk clean, dus ik kook niet met sausjes of uit pakjes. Een maal per week laat ik me in een maaltijd flink gaan, ik ga bijvoorbeeld lekker uit eten of bouw thuis een flinke pizza. Even een voorbeeldje hieronder hoe een normale dag er uit ziet:

Ontbijt

30g havermout – 1 scoop whey – 150ml amandelmelk ongezoet (2 minuutjes in de magnetron)

Lunch

Volkoren wrap – 20g humus – 3 flinke handen spinazie – 250g kipfilet gebakken met kruiden naar smaak

Avond eten

200 g broccoli – 200 g zoete aardappel frietjes uit de oven – en een lekker stukje vlees, ik kies altijd voor rund vlees of witvis.

Tussendoortje

Snack a jack vind ik echt een uitkomst als je een beetje flauw bent, karamel is mijn favoriet en bevat maar 51 kilo calorieën

Late avond maaltijd

2 gebakken eieren – hand snoep worteltjes of kleine tomaatjes – rijst cracker met pindakaas – 150g Provamel kokos (dit koop ik bij de bio winkel, 0g suiker)!! Deze vul ik aan met 10 amandelen, 10g rozijnen, kaneel en 30g blauwe bessen.

Ik ben in de afgelopen drie jaar 18 kg kwijt geraakt, nu sta ik zelden op de weegschaal maar houdt ik mijn progressie vooral in de gaten door in de spiegel te kijken. Je kan door een weegschaal enorm in de war gebracht worden omdat je spiermassa opbouwt wat ook gewicht met zich mee brengt.

De levensstijl die ik eigen heb gemaakt kost me absoluut geen moeite maar ik krijg hier juist zo veel energie van. Ik heb nog nooit zo lekker in mijn vel gezeten en begin zelfs mijn onzekerheden wat los te laten. Ik zou bijna willen zeggen, dat ik het iedereen kan aanraden maar ik vind het vooral belangrijk dat je je lekker voelt in je eigen vel. En als dat niet zo is, doe er dan zelf wat aan want een ander doet het niet.

 

Liefs,

Branca

 

Share.

Over de schrijver

#ondernemer #power #-38kilo #motivatie #discipline #getoutofyourfatsuit

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld