Het succesverhaal van Janneke

0

Toen ik door Frauke werd benaderd om mijn verhaal te delen op Get Out Of Your Fatsuit heb ik daar geen moment over na hoeven te denken! natuurlijk wil ik dat, wat een eer om gevraagd te worden door drie dames die mij inspireren. Ik ben Janneke, 31 jaar oud, en een groot deel van mijn leven veel te dik. Al sinds ik me kan herinneren krijg ik opmerkingen over mijn gewicht. Als kind was ik stevig en als puber was dit niet anders. Daarom was ik altijd wat verlegen en teruggetrokken.

Mijn middelbare schooltijd was niet de leukste, ik voelde me vaak het vijfde wiel aan de wagen en deed, naast voetballen, niet veel. Dit veranderde in mijn studententijd, voelde voor het eerst dat ik ergens bij hoorde en genoot van het vele stappen inclusief alcohol en vet eten. Lang leven de lol! Ik at en dronk mezelf in die periode tonnetje rond. Ik had daar op het oog weinig last van, oké ja jammer dat ik met mijn maat 46/48 niet in alle kleding paste, maar ik had toch een leuk koppie.

lowlands succesverhaal van Janneke

In 2012 ging ik met vrienden naar Lowlands, echt een super weekend was dat, totdat ik de foto’s van mezelf zag. Ben ik dat, daar werd ik zacht gezegd niet echt vrolijk van. Toch ging het knopje nog niet om. Ik had al eerder pogingen ondernomen om af te vallen en dat lukte steeds maar niet, dus waarom zou het nu wel lukken? Ik was een echte emotie eter, zat er iets niet mee of voelde ik me verdrietig dan hielp eten me. Deze lifestyle heb ik veel te lang volgehouden. Tot het keerpunt…

Op 4 juni 2013 overleed mijn vader toch nog onverwacht aan de gevolgen van Longfibrose. Hij zei wel eens tegen me, “Janneke doe er nou wat aan straks ben je 30 en dan krijg je het er nooit meer af” “het is zo ongezond voor je” “het is niet nodig” en hij had gelijk!

succesverhaal van Janneke
Samen met mijn broer heb ik me toen aangemeld bij de sportschool. Alleen had ik dat nooit gedurfd. Ik schaamde me voor mijn lichaam en vooral ook voor mijn slechte conditie. Ik moest die drempel over en het viel me zo erg mee. Ik was vergeten hoe leuk sporten is en wat een lekker gevoel je daar van krijgt.

Ook mijn voeding gooide ik om, ontbijten (want dat sloeg ik al jaren over), normaal lunchen en ik ben aan het wokken geslagen. In iets meer dan een half jaar viel ik 20 kilo af. Er zat weinig variatie in mijn voeding en ik wist dat ik dit niet heel mijn leven ging volhouden, dus ging ik op zoek naar een lifestyle change in plaats van een dieet.

Gek genoeg vond ik dit op Instagram, de inspiratie vloog me om de oren, clean eating, fitgirls, running girls. Ik besloot zelf een Instagram account aan te maken om zo alles qua voeding en sport bij te houden. Ik ging me richten op clean eating en probeerde zo min mogelijk koolhydraten te eten. Portie controle en balans was het toverwoord. Vroeger schepte ik geregeld voor een tweede keer op en nu weeg ik mijn porties af en tel ik mijn calorieën inname. Maar ik gun mezelf af en toe ook wel wat lekkers.

gymselfie succesverhaal van Janneke

Op sportgebied ben ik ook een hoop gaan veranderen. Naast de Cardio op de sportschool ging ik ook krachttraining aan mijn workouts toevoegen. Thuis ging ik aan de slag met Pop Pilates, dat zag er leuk uit en kon ik voor de tv op mijn matje doen, ideaal. De kilo’s vlogen eraf en in november 2015 ben ik begonnen met hardlopen. Ik had nooit verwacht dat ik dit ooit nog zou zeggen maar wat is dat heerlijk zeg!

Inmiddels werk ik aan spieropbouw en vorm. In drie jaar tijd ben ik 55kg en heel veel cm kwijt! heb ik mijn maat 46/48 ingeruild voor maatje 36 en ben ik van emotie eter iemand geworden die liever een rondje gaat rennen om het hoofd leeg te maken.

schermafbeelding-2016-11-18-om-18-01-28 succesverhaal van Janneke

Share.

Over de schrijver

#yoga #krachttraining #fraukesfavoriet #coach #keukenprinses

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld