Review: Polar OH1 hartslagmeter + Winactie! (AFGELOPEN)

1

Polar heeft iets nieuws toegevoegd aan zijn collectie hartslagmeters: de Polar OH1. Een optische hartslagmeter in armbandvorm, in plaats van de welbekende borstband. En dat is fijn, want comfortabel, praktisch en veelzijdig. Wij mochten de OH1 uittesten en nog leuker: een exemplaar weggeven! Lees je mee?

Sinds een jaartje zijn mijn Polar A360 sporthorloge en ik onafscheidelijk. Deze fitnesstracker houdt gedurende de dag bij hoe actief ik ben, en ook tijdens trainingen is hij mijn beste vriend. Het is namelijk ontzettend interessant en leerzaam om inzicht te krijgen in wat je verbruikt tijdens bepaalde trainingen, en hoe je hartslag tijdens een training verloopt. Zo leerde ik, dat mijn Boxing Bootcamp les een absolute calorieën-killer is (hartslag tikt regelmatig de 180 aan!), en dat ik tijdens een lowerbody training doorgaans veel meer verbrand dan tijdens een upperbody training.

Het enige nadeeltje aan mijn Polar sporthorloge, vind ik dat de hartslagmeting minder nauwkeurig is dan bij een borstband. Maar die borstband zie ik niet zo zitten; niet per definitie comfortabel en nét een tikkeltje te veel gedoe. Des te blijer was ik dus met de komst van de Polar OH1, die je zó om je arm schuift (boven- of onderarm) en niet natgemaakt hoeft te worden. Met 6 LED’s geeft de OH1 een betrouwbare optische hartslagmeting en hij werkt perfect samen met mijn A360 horloge: 1x connectie maken en vanaf dan ben je good to go. Een van de voordelen van de hartslagmeter, is dat hij ook zónder sporthorloge te gebruiken is, als op zichzelf staand device dus. En dat is top voor de mensen die geen sporthorloge hebben en dat graag zo willen houden. Je kunt de OH1 in dat geval tot 200u trainingen laten opslaan en synchroniseren via de FlowSync app of via je desktop. Ook kun je, tijdens een training, je hartslag realtime laten streamen naar veel bekende fitnessapps, waaronder de gratis app Polar Beat. De oplaadbare batterij van de OH1 gaat tot 12u mee en wordt opgeladen via de meegeleverde USB adapter.  Kortom: lekker veelzijdig die OH1!

Post-workout selfie met Polar A360 horloge én de nieuwe OH1 hartslagmeter!

So far so good dus, deze nieuwe hartslagmeter, omdat mijn trainingen nu nóg nauwkeuriger worden getracked. Nu hoor ik je denken: “Heeft de OH1 ook nadelen?”. Niet veel, maar 2 dingen vind ik niet optimaal. Allereerst het ‘lezen’ van de signalen van de OH1. 5x kort groen knipperen, 1x per 2 secondes groen knipperen, of wit, of geel… Er zijn nogal wat verschillende boodschappen die de OH1 uitzendt d.m.v. knipperende lichten in verschillende kleuren, en daardoor ben ik af en toe in twijfel of ik wel de juiste stand heb aanstaan. Maar wellicht is dat een kwestie van wennen. Een ander nadeeltje vind ik, dat wanneer je de OH1 gebruikt i.c.m. je sporthorloge, er iedere 2 seconden een groen lampje knippert. En als je vooraan staat bij een lesje BodyPump met gedimd licht, is dat best wel dat je zegt van opvallend… Om diezelfde reden ga ik de OH1 ook niet tijdens mijn yogalessen gebruiken, want steeds zo’n knipperend lampje is niet bevorderlijk tijdens Savasana…

De nieuwe Polar OH1 hartslagmeter

Conclusie: ik vind de Polar OH1 een goede en waardevolle aanvulling op mijn sporthorloge. De grootste voordelen zijn dat de armband comfortabel en praktisch is, en veelzijdig kan worden gebruikt, zelfs zonder sporthorloge! Het nadeel vind ik, dat het even duurt voordat je alle lichtsignalen doorhebt, en dat er tijdens gebruik steeds een groen lampje knippert.

De verkoopadviesprijs van de Polar OH1 is € 79,90. Meer informatie over deze optische hartslagmeter vind je op de website van Polar.

WIN WIN WIN!

Wij mogen een exemplaar van de OH1 weggeven! Check snel onze Facebookpagina of Instagram account om te zien hoe je kunt meedoen, de wedstrijd loopt van maandag 6 t/m zondag 12 november 2017! 

Share.

Over de schrijver

#vega #Bourgondiër #fitnessfreak #zoektochtnaarbalans

Meer lezen

1 reactie

  1. Wat fijn om hier een review over te lezen ik ben namelijk aan het rondkijken omdat ik mijn hartslagband om mijn middel steeds vaker niet prettig vind zitten. Ik gebruik zelf ook een polar sporthorloge en zat al te kijken naar een versie met ingebouwde hartslag evt van een ander merk.
    Deze band klink zeer interessant voor mijn marathon trainingen de komende tijd dank jullie wel voor deze review en in het donker ben je misschien door de groene lichtjes tijdens het hardlopen nog beter zichtbaar ? haha nee ik zou hem graag gebruiken met mijn doel dit voorjaar mijn tweede marathon te gaan lopen. Ik denk dat het Rotterdam gaat worden maar twijfel nog of ik niet toch naar het buitenland ga voor nummer 2 ?

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld