Review Sense of Smile

1

Het begon allemaal bij Yola, ze stuurde een berichtje dat ze haar tanden had laten bleken. Ik ben niet vies van een glas rode wijn of een kop koffie, en volgens mij laat dat behoorlijk wat sporen achter. Mijn gebit is van zichzelf vrij wit, maar mijn hoektanden vond ik zelf wat donkerder. Ik probeerde wel eens wat met mondspoeling of tandenpasta die witter zou moeten maken, maar dat werkt allemaal niet echt echt niet.

We waren met een heel team, want Anne, Valesca, Meike wilden ook. Toch best wat spannend, want het zijn wel je tanden! Valesca heeft een heel gevoelig gebit en was daar wat huiverig voor, ik was meer bang voor vlekken, een te wit gebit of andere rariteiten. Maar, op de bewuste zaterdag was daar Tamara, een dame die je mega goed geruststelt en alles duidelijk uitlegt. Aan haar rustige manier van communiceren zou willekeurig arts/tandarts een voorbeeld aan kunnen nemen. Mocht je nog angstig zijn, dan is dat gelijk voorbij. Ze neemt de tijd voor je en alle vragen die je hebt beantwoordt ze duidelijk. Een mega leuke vrouw met zelf (natuurlijk) een jaloersmakende frisse witte lach!

Goed, het verloop. Je gaat liggen in de tandartsstoel en je gebit wordt bekeken. Ondertussen wordt uitgelegd dat je echt geen spierwitte Gerard Joling smile krijgt (hij heeft facings dus!) en wat er precies gaat gebeuren. Tamara heeft een kleurenstaaltje en bekijkt aan de hand daarvan welke kleur je tanden op dit moment zijn. Vervolgens geeft ze ook een indicatie welke kleur je tanden kunnen worden. Lichter en frisser wordt het sowieso, maar welke kleur exact kan ze niet beloven. Het is wat genetisch bepaald, maar ook als je tanden nu meer bruin dan geel zijn, worden ze niet ineens sprankelend ivoor wit. Het ligt aan je gebitsgezondheid en andere factoren. Mijn voortanden waren al zo wit als het lichtste staaltje, maar mijn onderkaak en hoektanden konden wel een opfrisbeurtje gebruiken. Het doel was een egaal geheel!

Tamara start met een lippenbalsem, zodat je lippen niet uitdrogen. Daarna krijg je een wangspreider in je mond, wat je vroeger bij de orthodontist ook kreeg. Je tandvlees en blootliggende tandhalzen worden afgedekt om het te beschermen tegen de gel. Daarna krijg je de blekende gel op je tanden en zo’n blauwe lamp richting je mond. Om je ogen te beschermen krijg je een oranje bril op. Je ligt er dus niet heel charmant bij. De gel wordt iedere 20 minuten verwisseld. Dit proces van nieuwe gel, lamp erop, wordt 3x herhaald. Voor de intense behandeling lig je dus 60 minuten in de stoel. Ik heb ondertussen Sex and the City gekeken, dus ik heb me totaal niet verveeld en was weer helemaal into Carrie Bradshaw en haar dating perikelen.

Ondertussen komt Tamara een aantal keer vragen of het goed gaat, heel lief en ik voelde dat er goed op me gelet werd. Je ligt er toch een beetje hulpeloos bij met zo’n enorm ding in je mond en die lamp op je gericht. Mijn tip, laat je hoofd gewoon liggen anders loopt het kwijl uit je mond (ik zei al dat het niet sexy was..)

Ik heb geen last gehad van pijn, maar in de laatste 20 minuten heb ik wel wat steken ervaren. Dat is normaal en daar kan je gedurende dag ook nog wat last van hebben maar dit verdwijnt.

Op het einde wordt de gel weg gehaald, wordt de bescherming van je tandvlees verwijderd en krijg je fluoride toegediend. Je mag niet spoelen met water, dat mag pas 30 minuten na de behandeling. Terug in de stoel, spiegel erbij, kleurstaaltje erbij. Alles egaal wit! Mijn hele gebit heeft het lichtste resultaat gehaald. Echt super blij ben ik ermee!

Na 30 minuten mag je dus weer eten en drinken, maar de eerste 48 uur moet je voorzichtig zijn met kleurstoffen en het liefst kleurloos eten. Vooral geen koffie, rode wijn, soja saus etc. Omdat het glazuur van je gebit openstaat, kan het makkelijk opnieuw kleurstoffen opnemen en verminder je het resultaat.

Ik was ook wat bang dat mijn gebit groen zou worden na een blaadje spinazie, dus ik heb heel braaf ’t advies opgevolgd. Alles voor het mooiste resultaat! Na 48 uur kan je dat loslaten en weer zorgeloos door het leven.

Je tanden blijven de periode na de behandeling gewoon wit en gaan niet ineens meer verkleuren, dat ligt aan wat je eet/drinkt. Als je nu de hele dag jezelf volgiet met koffie, rode wijn en andere gekleurde dingen, dan is de kans groter dat je tanden weer wat geler worden dan als je alles met een rietje drinkt (ook wat overdreven!). De meeste mensen behouden het resultaat van na de behandeling ongeveer 1 jaar. Daarna kan je bijvoorbeeld kiezen voor een opfrisbeurt van 20 minuten, goedkoper, sneller, en ook zonder pijnlijke steken.

Oh mijn god, ga ik deze foto echt posten??!

Ik ben mega blij met mijn super witte egale gebit! Ik draag iedere dag rode lippenstift om het extra wit te laten lijken. Dus; echt een aanradertje!

Reactie van Meike:
Het was voor mij zo’n typisch gevalletje ‘had ik dat maar eerder gedaan!’. De behandeling viel me alles mee en met een beetje creativiteit kom je die 48u zonder kleurstoffen prima door. En het grootste voordeel? Met een giga stralende lach stond ik op mijn trouwdag!

Reactie van Valesca:
Wat ben ik blij met mijn witte tanden! Vooraf was ik bang dat ik tijdens of na de behandeling pijn zou hebben, omdat mijn tanden nogal gevoelig zijn. Voor de afspraak gepland werd heb ik telefonisch contact gezocht met Tamara en ze nam alle tijd om mijn vragen te beantwoorden. Eventuele gevoeligheid is altijd tijdelijk, dus ik ging ervoor! Tijdens de behandeling heb ik 2 pijnscheuten gevoeld en daarna helemaal niets dus dat was super fijn! Tijdens de behandeling wordt elke stap goed uitgelegd dus je weet precies wat er komen gaat, ik voelde me echt op mijn gemak. En met een paar afleveringen SATC op het tv scherm is de tijd zo voorbij 🙂 Happy me!
Reactie van Anne:
Wat ik dacht van tanden bleken: Dat kost heel veel geld, is langdurig en ongemakkelijk en doe je niet zomaar. Wat blijkt; het is betaalbaar, je staat binnen 1,5 uur buiten en ik vraag me af waarom ik het niet eerder deed?
Reactie van Femke:
Met een big smile liep ik de deur uit!! Super vriendelijk en goed geholpen. Echt zeer blij met het eindresultaat!
Wat het leuke is: We mogen een korting aanbieden! Wanneer je een bleek behandeling bij Sense of Smile in Breda laat uitvoeren, mag je bij de online reservering op de website van Sense of Smile de code: GBLOG17%5 vermelden. Daarmee ontvang je een korting van 5% op iedere gewenste behandeling.
Adres: Nieuwstraat 15, 4811 WV Breda
Telefoonnummer: 076 522 6162
Share.

Over de schrijver

#business #joiedevivre #sporty #bezigbijtje #media

Meer lezen

1 reactie

  1. Yeah ik ben geweest! Afgelopen zaterdag een afspraak gehad, jullie kortingscode doorgegeven en wat ben ik blij! Super stralende tandjes en wat hielp Tamara mij goed en fijn.

    Top dat ik vantevoren jullie verhaal heb kunnen lezen, dat heeft mij over de drempel getrokken om toch de keuze te maken in de jungle van tandenbleekbedrijfjes.

    Tamara ga zo door, en tot mn opfrisbeurt 😉

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld