Review: De eiwitten van EIWIT.NL en WINACTIE (AFGELOPEN)

1

De afgelopen tijd hebben wij de eiwitten, proteïne of whey (maar net hoe je ze noemt) van eiwit.nl mogen testen. Hieronder de resultaten van onze test, en lees vooral even verder voor de winactie waarin we 3 proefpakketten van de Happy Protein mogen verloten 😀 en een kortingscode voor 10% korting op je bestelling bij eiwit.nl!

Wij werden aangenaam verrast door een mooi pakket wat ons is toegestuurd door eiwit.nl en gingen direct aan het proeven. Omdat Sjors zich vooral richt op krachtsport en Marieke naast krachtsport ook op duursport, mochten we verschillende eiwitten testen. Het pakket bestond uit:

 1. Happy Protein
 2. Pro Protein – Krachtsport
 3. Pro Protein – Duursport
 4. Nutristrength – Pea Protein
 5. Én 2 shakebekers van Eiwit.nl

review eiwit.nl en winactie (11)

Happy Protein
Happy Protein is een 100% natuurlijke shake met maar liefst 88% proteïnen. Deze proteïne bestaat uit de meest zuivere whey: Whey Isolaat. Verder is de eiwitshake verrijkt met vitaminen en mineralen. Er zit o.a. vitamine B2, B5, B8 en C in wat bijdraagt aan meer (geestelijke) energie, verminderde vermoeidheid, een gezonde huid en het behouden van glanzend haar.

 • Slechts 108 calorieën per serving (30 gram)
 • Bevat 26 gr. eiwit, 1,5 gr. koolhydraten en 0,1 gr. vet per serving (30 gram)
 • Verrijkt met 10 vitaminen en magnesium
 • Gezoet met natuurlijke aroma’s en dus vrij van zoet- en kleurstoffen
 • Non-GMO, aspartaamvrij, cyclamaatvrij, glutenvrij

review eiwit.nl en winactie (6)

REVIEW
We hebben de shakes gemaakt met 200ml water. De shakes hebben een beetje een chemische bijsmaak. Dat komt misschien door het toegevoegde magnesium. Hij klontert niet en is helder van kleur (dit verwacht je niet bij een eiwitshake). De aardbeiensmaak is licht fruitig en de vanillesmaak is niet overdreven aanwezig. We vinden dat de chemische bijsmaak iets te overheersend is en de shakes daarom niet zo lekker, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van persoonlijke voorkeur. De vanillesmaak is voor ons wel beter dan de aardbeiensmaak. Wat verder zeer positief is, is dat deze shake een eiwitpercentage heeft van maar liefst 88%!!! Door het hoge eiwitpercentage en de toevoeging van magnesium is dit een perfecte herstelshake voor na het sporten! En over smaak valt te twisten natuurlijk 😉

Bestel deze eiwitten met de 10% GOOYF kortingscode “pt60” via de volgende link (of klik voor meer informatie):
Happy Protein

Pro Protein – Krachtsport
Pro Protein Krachtsport is een shake met maar liefst 70% proteïnen. Deze proteïne bestaat uit de meest zuivere whey: Whey Isolaat. Verder is aan de whey o.a. creatine, leucine, ginseng en magnesium toegevoegd. Dit zorgt voor betere prestaties bij explosieve krachtinspanning en heeft positieve effecten op de spieropbouw, waardoor je net even iets meer herhalingen kunt doen. Let op: het eiwitpoeder kan licht bitter smaken door de creatine. Het is daarom aan te raden om Pro Protein Krachtsport te mengen met melk.

 • Slechts 93 calorieën per eiwitshake (30 gram)
 • Bevat 20,6 gr. eiwit, 2,5 gr. koolhydraten en 0,1 gr. vet per serving (30 gram)
 • Bevat 3000 mg creatine en 1500 mg leucine per eiwitshake
 • Verrijkt 11 vitaminen, magnesium en ginseng
 • Non-GMO, aspartaamvrij, cyclamaatvrij, glutenvrij

review eiwit.nl en winactie (2)REVIEW
We hebben deze shake gemaakt met 250ml magere melk. De shake heeft een lichte vanille smaak, de enigszins chemische nasmaak van de creatine wordt goed gecamoufleerd door het vleugje kaneel wat toegevoegd is. De shake is niet heel zoet en ook niet super romig, wat wij wel lekker vinden. Dan heb je niet zo’n opgeblazen gevoel na het drinken van deze shake. Mede door de toevoeging van de creatine en magnesium is het goed om deze direct na je workout te nemen. Prima shake voor krachtsporters dus!

Bestel deze eiwitten met de 10% GOOYF kortingscode “pt60” via de volgende link (of klik voor meer informatie):
Pro Protein Krachtsport

Pro Protein – Duursport
Pro Protein Duursport is een 100% natuurlijke shake met maar liefst 75% proteïnen. Deze proteïne bestaat uit Whey Isolaat (meest zuivere whey) en Whey Concentraat (iets minder sterk gefilterd dan Whey Isolaat). Ook aan deze eiwitshake zijn vitaminen en mineralen toegevoegd. Deze toevoegingen sluiten perfect aan op de behoefte van duursporters. Deze eiwitshake bevat o.a. vitamine B12 wat bijdraagt aan de aanmaak van rode bloedcellen en goede werking van het zenuwstelsel. Rode bloedcellen zorgen ervoor dat er voldoende zuurstofrijk bloed door het lichaam wordt vervoerd. Daarnaast zit er ook vitamine C en D in wat bijdraagt aan een normale werking van het immuunsysteem, meer (geestelijke) energie en sterkere spieren.

 • Slechts 108 calorieën per eiwitshake (30 gram)
 • Bevat 23 gr. eiwit, 2,1 gr. koolhydraten en 0,7 gr. vet per serving  (30 gram)
 • Verrijkt met 11 vitaminen en magnesium
 • Non-GMO, aspartaamvrij, cyclamaatvrij, glutenvrij

 

review eiwit.nl en winactie (4)REVIEW
We hebben deze shake gemaakt met 150ml melk en 100ml water. De shake heeft een romige aardbeien smaak, maar heeft ook een ietwat chemische bijsmaak. De shake klontert niet en is goed te drinken. We zijn zelf niet zo’n fan van deze shake maar dat hebben we al snel met shakes met een aardbeiensmaak (zoals ook bij de Happy Protein Shake). Dat is natuurlijk ook afhankelijk van persoonlijke voorkeur. De 75% eiwitten en de toevoegingen van de vitaminen en magnesium maken deze shake wel de moeite waard om als duursporter eens te proberen. Misschien dan maar even wennen aan de smaak 😉

Bestel deze eiwitten met de 10% GOOYF kortingscode “pt60” via de volgende link (of klik voor meer informatie):
Pro Protein Duursport

Nutristrength – Pea Protein
Pea Protein Roasted Cocoa van Nutristrength is een shake met 67% proteïnen. Deze eiwitten zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een lactose-intolerantie of een veganistische lifestyle. Het product is helemaal vrij van lactose en een uitstekend alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een product met dezelfde kwaliteiten als een Whey product.

 • Slechts 106 calorieën per eiwitshake (32 gram)
 • Bevat 21,3 gr. eiwit, 2,6 gr. koolhydraten en 0,7 gr. vet per serving (32 gram)
 • Proteïnen gewonnen uit erwten
 • Speciaal voor vegans en mensen met een lactose-intolerantie
 • Gezoet met natuurlijke zoetstoffen
 • Lactosevrij, Non-GMO, aspartaamvrij, cyclamaatvrij, glutenvrij

review eiwit.nl en winactie (13)

REVIEW
Als je de fancy verpakking openmaakt ruik je meteen al een heerlijke cacao geur #jammie! We hebben de shake gemaakt met 100ml magere melk en 150ml water. De shake heeft een romige volle smaak en we kunnen ook de cacao smaak goed herkennen! We hadden eerlijk gezegd niet zo’n lekkere smaak verwacht bij een shake op basis van bonen. Deze shake heeft ons dus enorm verrast: echt een heerlijke shake! Let wel op dat je de shake direct drinkt na het maken van de shake, hoe langer je hem laat staan hoe pappiger de shake zal worden. Voor mensen met een lactose-intolerantie of een vega-lifestyle kan dit dus een hele goede oplossing zijn!

Bestel deze eiwitten met de 10% GOOYF kortingscode “pt60” via de volgende link (of klik voor meer informatie):
Nutristrength – Pea Protein

Samenvatting Review
PEA PROTEIN – Beste smaak, laag eiwitpercentage van 67%, prima oplossing voor mensen met een lactose-intolerantie of een vega-lifestyle
HAPPY PROTEIN AARDBEI / VANILLE – Beste voedingswaarden, eiwitpercentage van 88%, smaak is minder (met name aardbei)
PRO PROTEIN KRACHTSPORT VANILLE – Goede krachtsport shake door de toevoeging van creatine, eiwitpercentage van 70%, smaak is prima door het vleugje kaneel
PRO PROTEIN DUURSPORT AARDBEI – Goede duursport shake door de toevoeging van magnesium, eiwitpercentage van 75%, smaak is minder

WINACTIE
Heb je na het lezen van deze review nou helemaal zin gekregen om deze ook te proberen? Dan heb je geluk! We mogen 3 mensen gelukkig maken met een probeerpakket van Happy Protein (zie foto hieronder). Dit pakket is goed voor 8 shakes (met de smaken Aardbei en Vanille). Wat moet je hiervoor doen? Helemaal niet veel! Je hebt 3 opties:

 1. Like de Facebookpagina van Get Out Of Your Fatsuit en laat in je reactie op de post van deze blog op Facebook weten met wie je deze shake wel eens zou willen uitproberen;
 2. Volg Get Out Of Your Fatsuit op Instagram en laat in je reactie op de post van deze blog op Instagram weten voor wie je deze shake wel eens zou willen maken;
 3. Of doe het allebei! Dan maak je ook nog eens dubbel kans om te winnen 😉

review eiwit.nl en winactie (9)

We nemen reacties mee tot en met 9 augustus 2017 en maken de winnaars kort daarna bekend! Mocht je nou buiten de prijzen vallen dan kun je met de GOOYF kortingscode “pt60” zelf HIER een bestelling plaatsen met 10% korting.

Groetjes Sjors & Marieke

Share.

Over de schrijver

#fitcouple #fitgirl #fitboy #motivation #workoutbuddy

Meer lezen

1 reactie

 1. Graag doe ik mee,om misschien eens een shake te kunnen maken voor mijn man.Snapt hij misschien beter waarom ik geregeld een eiwitshake neem ? Fijne dag en groetjes van Marja ?

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld