Review: Yoga & Inspiratie Retreat Ibiza – Follow your bliss

0

Wat antwoord jij als mensen aan je vragen hoe het gaat?

Bij mij is dat 9 van de 10 keer: “Ja… druk!”. Mijn pauzeknop is al een paar jaar defect. Altijd maar bezig, altijd maar doorgaan, een hoofd dat overuren draait, prikkels te veel, rust te weinig. Mijn lichaam heeft het afgelopen jaar behoorlijk wat signalen afgegeven, dat het tijd is om mijn pauzeknop te repareren. Maar ik ben een ster in het vaak en veel negeren van alarmbellen. Een stressvolle fulltime job, 4 à 5 keer in de week sporten, een druk sociaal leven en dan natuurlijk ook nog even een goede echtgenote zijn. Dat alles verspreid ik uiteraard niet over een mensenleven, welnee, alles moet hier en nu. A bit much I guess… Hoogste tijd dus om weer naar mijn lijf te gaan luisteren, ‘in tune’ te komen met mezelf. Credo: leer te luisteren naar het fluisteren van je lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen.

Rust, ruimte, natuur, minimale prikkels. Dat was mijn wensenlijstje, maar zie dat maar eens te vinden in ons crowded kikkerlandje. Tot ik uitkwam bij Retreat Yourself, dat sinds 2012 vol passie retreats organiseert op het gebied van yoga, mindfulness en voeding in zowel binnen- als buitenland. Op hun agenda stond een 5-daags retreat, volledig gericht op het positief veranderen van je leven en leven vanuit je hart. Een retreat met healthy vegetarisch eten, yoga sessies én ook niet onbelangrijk: op Ibiza! Ik las de beschrijving en kon maar één ding denken: dit is precíés wat ik nodig heb! Het retreat duurde van maandagmiddag t/m vrijdagmiddag en was all in. Dat wil zeggen: 4x overnachting, diverse meditatie- en inspiratiesessies, 3x yin yoga, 4x ontbijt 3x lunch en 3x diner. Halverwege het retreat een vrije middag en avond om alles een beetje te laten bezinken en nóg meer te genieten van het prachtige eiland.

Fuel for body & mind

En zo vloog ik op een grijze maandag in september, in mijn uppie, de blauwe lucht van Ibiza tegemoet. Niet wetende wat me te wachten stond, ergens wel een beetje nerveus, maar vooral ontzettend uitkijkend naar een week rust (en de gedachte aan 5 dagen zon was ook niet verkeerd…). Wat daarna volgde was een aantal intense dagen, vol emoties, bomvol leerzame momenten en eye-openers. Het was ongelooflijk om mee te maken wat voor een hechte, bijzondere band je in zo’n korte tijd kunt opbouwen met mensen die je nét een paar dagen kent. Fantastische mensen met allemaal een eigen verhaal, eigen struggles, maar allemaal op hun manier inspirerend.

Stuk voor stuk prachtige mensen

Na een heftige stiltewandeling samen genieten van het uitzicht

De inspiratiesessies met motivational coach Irene waren heftig, intens, confronterend enerzijds, maar inzichtvol, rustgevend en verlichtend anderzijds. Yoga, meditaties en visualisaties in de natuur, met geen ander geluid dan dat van de vogels en de krekels. De geur van vijgen- en amandelbomen, de zon op je bol. De prachtige Benimussa vallei in het Zuid-Westen van Ibiza heeft de perfecte ingrediënten in huis om terug naar jezelf te komen. Deze rust, minimale prikkels, brengt je hoofd tot bedaren zodat je kunt luisteren naar je hart. Wat maakt mij blij? Wat staat me in de weg? Waar wil ik heen? Belangrijke vragen, waar je in de banaliteit van het leven simpelweg niet aan toekomt te beantwoorden…

Inspiratiesessies in de natuur

Dansen voor de yoga, heerlijk!

Yin Yoga in zo’n omgeving is een cadeautje

En het eten, oh man het eten… Smoothiebowls met homemade granola als ontbijt, bananenbrood met appel, vers brood met avocado, geitenkaas en ei. De meest heerlijke lunches, van quinoa salades tot homemade scones met zelfgemaakte vijgenjam. Diners variërend van plaattaart tot curry, en wat denk je van avocado-choco mousse als toetje, of choco-dadel-noten bonbons als snack? Alles 100% vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch. Het was van begin tot eind een food-feestje, he-le-maal in mijn straatje!

Heerlijke curry op de eerste avond

Leesvoer & krachtvoer

Plaattaart met geitenkaas en bietjes

Couscoussalade

Homemade hummus met brood

Een deel van het heerlijke ontbijtje

Healthy chocomousse!

Bonbons gemaakt van cacao, dadels en noten

Aan het eind van het retreat voel ik me oprecht 10 kilo lichter en vele malen rustiger. Meer ontspannen dan ik in jaren ben geweest. De kunst wordt nu om dit gevoel in Nederland vast te houden, want voor je het weet zit je weer in die vreselijke ‘druk, druk, druk-modus’. Ik heb zoveel geleerd over mezelf, dingen die ik misschien diep vanbinnen al wel wist, maar heel lang heb genegeerd. Voor mij is het duidelijk: ik moet meer van mezelf houden en minder van mezelf eisen. Mezelf meer rust gunnen en minder hard zijn voor mezelf. Uit mijn hoofd komen en naar mijn hart luisteren.

Namasté!

Me-time, ik gun het iedereen. Het lijkt misschien eng, of gek, om in je eentje op reis te gaan, maar het is fantastisch! Je leert zo makkelijk nieuwe mensen kennen, en niet te vergeten je leert jezelf zoveel beter kennen. Sterker nog, ik heb besloten vanaf nu ieder jaar mezelf Me-time te gunnen en te geven. Tot rust komen, opladen, lief zijn voor body & mind. Écht, geef jezelf dit cadeau, het zal je goed doen!

Onderweg naar een inspiratiesessie in de natuur

Onderweg naar de yoga

Gun jezelf Me-time

Genieten van de heerlijke rust die Ibiza óók te bieden heeft

Meer informatie?
Op de website van Retreat Yourself vind je het aanbod en de agenda. Naast Ibiza, organiseren ze ook retreats in Nederland en Marrakech.
De inspiratiesessies tijdens het retreat werden gegeven door de fantastische Irene Herbers, die ook 1 op 1 roadtrips doet in Ibiza. Check zeker even haar website!
De yogalessen werden verzorgd door mijn yoga-inspirator Sascha. Zij verhuisde begin dit jaar met haar grote liefde naar Ibiza en geeft daar nu o.a. yoga. Meer info hierover vind je hier!

Share.

Over de schrijver

#vega #Bourgondiër #fitnessfreak #zoektochtnaarbalans

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld