Ovenschotel recept: vegetarische bloemkool schotel uit de oven!

0

Echt een makkelijk, lekker en veelzijdig gerecht. Een ovenschotel. Je kan het variëren met vanalles en je maakt het met vlees of wat voor een vega variant.

Voordeel van dit gerecht is dat het budgetproof is. Ik maakte het in mijn 5x5budgetchallenge week waar ik 5 diner voor twee geruchten moest maken voor €25,-. Als vriend van Albert Heijn ging ik deze challenge aan. Hierover later meer!

Bloemkool vind ik altijd heelrijk met kerrie. In een ovenhotel is aardappel altijd een goed idee dus kwam ik op het volgende:

Voor twee personen:

350 gram aardappel
halve bloemkool
rode paprika
rode ui
2-3 eetlepels creme fresh (light)( ik koos voor twee maar zou de volgende keer 3 doe denk ik)
30 gram strooi kaas (30+)
beetje peterselie of bieslook
kerrie poeder

Kook de aardappelen beet gaar en ook de bloemkool. Zet ondertussen je oven aan op 220 graden. Doe dan in een ovenschaal de aardappelen in schijfjes, de bloemkoolroosjes, de paprika in kleine stukjes en ook de hele ui in kleine stukjes. Meng in een ander base de crème fresh met de peterselie, kerrie poeder, peper en zout. meng je kerrie mengsel door de rest en strooi af met kaas. Zo’n 10-12 minuten in de oven en smullen maar. je kan natuurlijk altijd gehakt toevoegen of het eten met een stukje vlees. Zelf eet ik niet zo vaak vlees en dan is dit een prima vega diner voor twee.

 

 

 

Share.

Over de schrijver

#ondernemer #power #-38kilo #motivatie #discipline #getoutofyourfatsuit

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld