Recept pompoensoep met wortel en kokosmelk

0

Yes, het pompoenseizoen is weer begonnen! Om dit te vieren deel ik mijn favoriete soep recept met jullie: Pompoensoep met wortel en kokosmelk.

Ingrediënten, voor 4 personen:

  • 800 gram pompoen, in stukjes
  • 250 gram winterpeen, in stukjes
  • 2 rode uien, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 700 ml water
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • Kruiden: kurkuma, paprikapoeder, komijnzaad
  • Klein beetje olijfolie

Extra: een grote soeppan en een staafmixer.

Recept:

  1. Snij de uien en fruit deze met wat olijfolie enkele minuten aan in een soeppan. Zet ondertussen de waterkoker aan voor heet water.
  2. Voeg de stukjes wortel en pompoen toe, roerbak mee tot het een beetje aangebakken is (hoeft niet gaar te zijn).
  3. Voeg de geperste knoflook en de kruiden toe, van alles een klein beetje, naar smaak. Heb je geen idee van hoeveelheden, ben dan zuinig met de kruiden. Als de soep klaar is kan je altijd nog wat meer kruiden toevoegen. Bak de kruiden zachtjes mee, blijf roeren en zorg dat het vuur niet te hoog staat, ander verbranden de kruiden verbranden de kruiden.
  4. Voeg na een paar minuten het hete water, de kokosmelk en de bouillonblokjes toe. Kook de soep 10-15 minuten tot de pompoen en de wortel zacht zijn.
  5. Zet het vuur uit, en pureer de soep met een staafmixer. Heb je geen staafmixer kan het ook met een blender, maar zorg dan wel dat de soep niet heel heet is.
  6. Serveertip: lekker met vers gebakken naanbrood, en rooster wat pompoenpitjes die je net voor serveren op de soep strooit. Je kunt de pompoensoep natuurlijk ook invriezen!

pompoensoep wortel kokosmelk

 

Recept vegan kaneel koekjes
Death by kruidnoot; kruidnoten cheesecake met Nutella
Share.

Over de schrijver

Author Image

#healthylifestyle #foodie #sportyspice #wanderlust #fashionista

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld