Recept healthy eiwitrijke yoghurt bosvruchten cake

0

Ik ben fan van van bananenbrood, kwarkboord, yoghurtcake achtige creaties en experimenteer hier constant mee. Baken, plakjes de vriezer in en zo heb ik altijd een gezonde snack voor thuis, onderweg of tijdens werk. Perfect gezond tussendoortje.

Bijvoorbeeld mijn appeltaart kwarkbrood, choco frambozen cake of healthy ontbijtkoek.

Dit was weer zo’n mega makkelijke, lekkere en gezonde variant zonder toegevoegde suikers en rijk aan eiwitjes.

Je hebt nodig:

100 gram bloem (patent, tarwe of spelt)

150 gram meel (tarwe of spelt)

30 gram haver vlokken (ik gebruikte grove van ah eigen merk)

1 heel ei

2 eiwitten

250 gram Griekse yoghurt ( de 2% versie van Lidl, is zoooo lekker ook met müsli in de ochtend)

1 zakje bakpoeder

1 grote rijpe banaan of 2 kleine

1 eetlepel vanille aroma

2 handjes bevroren fruit zoals bijvoorbeeld bosvruchten van Lidl zoals ik gebruikte.

1 handje extra voor boven op de cake

Eigenlijk is het niet meer dan alles in een keukenmachine behalve de bosvruchten. De helft giet je in een cake bak blik met een ovenpapiertje er in en voordat je de andere helft er bij doet strooi je eerst een laag bosvruchten uit over het beslag. Dus beslag, bosvruchten, beslag. En dan ter garnering nog een extra handje bevroren bosvruchten.

Voor 45 minuten op 220 graden met een niet voorverwarmde oven en ping klaar is de cake. Af laten koelen in de oven met de deur op een kier en daarna op je aanrecht. Smullen maar!

 

 

Makkelijke lunch: Gezonde sandwich hummus met kip
Recept vegan kaneel koekjes
Share.

Over de schrijver

Author Image

#ondernemer #power #-38kilo #motivatie #discipline #getoutofyourfatsuit

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld