Recept: Havermout ontbijt pizza uit de airfryer

2

Voor dat we beginnen met het recept wil ik jullie nog even attenderen op het feit dat wij van GOOYF een AIRFRYER gaan weggeven! Check de winactie die nog tot en met dinsdag 31 januari loopt…

Na alle enthousiaste verhalen van Anne, besloot ik mezelf voor kerst een Philips Airfryer XL cadeau te geven. Ik heb hem dus pas in de 2 laatste weken van het jaar gekocht, maar ik kan je vertellen dat het de aankoop van 2016 was, wat een topapparaat! Je kunt er in bakken en grillen maar dan op een gezonde manier, het gaat een stuk sneller dan in de oven en alles komt er super smakelijk uit.

Maak er bijvoorbeeld vegetarische wraps met tempeh mee, of een ontbijttaartje.

Of je maakt er pizza in, ontbijtpizza beter gezegd! Dit recept had ik al een aantal keer gezien bij de inspirerende Ester van essiehealthylife.nl. Toen ik de airfryer binnen had kon ik dan ook niet wachten om het uit te proberen. Inmiddels maak ik het heel regelmatig, in allerlei variaties. Wees creatief, veel kan!

De basis ingrediënten voor de pizzabodem voor 1 persoon:

  • 50 gram havermout
  • 50 gram kwark
  • 1 ei
  • iets zoets zoals honing, agave of een zoetstof

En voeg hier opties aan toe die je lekker vindt, denk aan:

  • kaneel
  • chaikruiden
  • lijnzaad
  • fruit etc

Hoe maak je de pizzabodem:

Kluts in een schaaltje de kwark, het ei en het zoetmiddel door elkaar. Voeg hier de havermout en alle extra ingrediënten aan toe en meng goed door elkaar. Stort het beslag op een stukje bakpapier, en vorm er een van rondje van. Of een vierkantje, wat jij wil 😉 Leg daarna de bodem met het bakpapier in het mandje van de airfryer, en bak in 10 minuten af op 180 graden. Voorverwarmen hoeft niet!

En dan komt nu het leuke werk: beleggen! Ook hierbij: gebruik je fantasie. Denk aan (fruit)kwark, notenpasta, jam, chocoladepasta, fruit etc. Maak er een extra feestje van door de bodem in stukken te snijden en beleg elk stukje met iets anders. Heb je haast: je kunt de bodem ook een avond van tevoren maken, en de volgende ochtend in 4 minuten in de airfryer opwarmen.

Belegd met kwark, pindapasta, proteïne chocopasta, fruit, cacaonibs en feestelijke zilverbolletjes.

Kwark, banaan, kiwi, cacaonibs en goji bessen.

Of met partjes pruim en kaneel!

Mogelijkheden te over! Heb jij een lekkere suggestie? Laat het ons weten, vinden we leuk!

 

Share.

Over de schrijver

#healthylifestyle #foodie #sportyspice #wanderlust #fashionista

Meer lezen

2 reacties

  1. Heerlijk! Dit weekend gelijk proberen! Kan je het ook 10 min. op 180 graden in de oven doen? Of moet het dan langer? Hoop natuurlijk dinsdag de airfryer te winnen, maar tot die tijd zal ik het met de oven moeten doen. 🙂

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld