Italiaanse groentestoof met aubergine en paprika, uit Fratello & Sorella

0

La Bella Italia. Een heerlijk land, met heerlijk eten. Ik heb vorig jaar genoten van een totaal verzorgde week in een Toscaanse borgo, en dat ik niet tonnetje rond thuis gekomen ben, mag een wonder heten. De gastvrije Italiaanse familie liet niets aan het toeval over en verwende ons iedere dag (en de hele dag!) met de meest heerlijke gerechten. Koken kunnen de Italianen absoluut! Met het lezen van Fratello & Sorella – over Italië, koken en lekker eten, kwamen die herinneringen weer boven. De review van het boek lees je hier.

Fratello Sorella kookboek italie

Het eerste recept wat ik uit het boek gemaakt heb, is deze groentestoof met aubergine en paprika. Een heerlijk bijgerecht bij vlees of vis, bij de borrel op een stokbroodje óf als lunch op geroosterd brood in combinatie met bijvoorbeeld kipfilet of feta.

Fratello Sorella gestoofde aubergine paprika

Dit zijn de ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 4 rode, groene of gele paprika’s (ik koos voor geel, mixen kan natuurlijk ook!)
  • 2 flinke aubergines
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 20 blaadjes verse basilicum
  • 5 blaadjes munt
  • olijfolie, peper en zout

En zo maak je het:

  • Doe een scheut olijfolie in een flinke pan met een dikke bodem. Snij de ui in blokjes en doe ze in de pan.
  • Snij de paprika’s door midden en maak ze schoon door het steeltje en de zaadlijsten te verwijderen. Snij ze in (halve) ringen en leg ze op de uien in de pan.
  • Snij de aubergines in blokjes van 2 x 2 cm en leg ze op de paprika’s.
  • Voeg de gepelde tomaten toe als bovenste laag.
  • Strooi er zout en peper over, doe een deksel op de pan en zet het vuur op halfhoog. Niet roeren, laat alles ongeveer 20 minuten sudderen.
  • Haal daarna de deksel van de pan, voeg de blaadjes basilicum en munt toe, roer de groenten goed door elkaar en proef of er genoeg zout en peper in zit.
  • Laat nog 15 minuten sudderen, roer regelmatig met een houten lepel, en klaar is je groentestoof!

De groentestoof is zowel warm als koud lekker. Je kunt het na het bereiden ongeveer 3-4 dagen in de koelkast bewaren. Buon appetito!

Share.

Over de schrijver

#healthylifestyle #foodie #sportyspice #wanderlust #fashionista

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld