Recept glutenvrije stroopwafels zo groot als je hoofd

0

Ik heb een nieuw speeltje voor in mijn keuken, kon het niet laten. Een wafelijzer, maar dan zo eentje waar je ijshoorntjes óf stroopwafels mee kunt maken! Daar word ik dus zo blij van als een kind hè 🙂
Een healthy stroopwafel zo groot als mijn hoofd! Of als het hoofd van de gebroeders op de foto.

Want ja, balance is key. Mensen vragen wel eens verwonderend hoe ik dat toch doe, al die lekkere dingen maken en toch mijn doelen halen. Nou zo dus.. Ik proef alles, maar geef het daarna snel weg. Dat vinden de meesten helemaal niet erg, de broertjes Raaijmakers die ik leerde kennen in de gym, zijn enthousiaste vrijwilligers die zich graag opofferen om mij van mijn eten af te helpen. Het wordt een soort van proefpanel waarbij er terug gegraven wordt naar eerdere baksels en wordt vergeleken welk baksel er tot nu toe op 1 staat. Heel leerzaam voor mij, ook al valt er over smaak niet te twisten, maar vooral ook lekker voor de mannen die maar al te blij zijn dat ze mogen cheaten met iets dat ook nog verantwoord is.

Enfin, de stroopwafels dus. Ik ging experimenteren met verschillende beslagjes. Een met havermout en een met amandelmeel. Mijn persoonlijke favoriet is de havermout (die van de mannen trouwens ook), die heeft het meeste weg van de echte stroopwafel. Je kunt er ook alle kanten mee op. Ik vulde er 1 met een zelfgemaakte karamelstroop, 1 met mijn favoriete bio nature vijgen jam (zoooo lekker) en 1 met appelstroop en kaneel.

Ik heb gelezen dat je de wafels ook in een gewoon wafelijzer kunt maken, maar dat heb ik niet geprobeerd. Ik kan me voorstellen dat het ook werkt als je het beslag in een pan in een dun laagje krokant bakt. Maar het makkelijkst is dus een speciaal wafelijzer.

Voor de havermout variant;
1 cup havermout
2 eieren
1/4 cup 0 kcal walden farms pancake syrup
2 eetlepels kokosolie
1 theelepel kaneel
1/4 cup amandelmelk ongezoet
1 theelepel vanille extract

Voor de amandel variant;
2/3 cup amandelmeel
1 ei en 1 eiwit
3 eetlepels 0 kcal walden farms pancake syrup
1 theelepel vanille extract

Voor de karamel vulling;
3 medjool dadels
flinke scheut amandelmelk
theelepel vanille extract

Mix de ingrediënten van je beslag kort in de keukenmachine, tot het net glad gemixt is. Warm je wafelijzer goed op. Met een kleine saus lepel schep je een beetje beslag op het midden van het ijzer. Doe hem dicht en laat het zo’n 2-3 minuten zijn werk doen, tot je de gewenste kleur hebt.

Laat ze goed afkoelen en maak ondertussen je karamel. Maal de dadels met een scheutje amandelmelk en de vanille fijn in je blender. Verwarm het in een pannetje en laat het wat inkoken.

En dan kun je dus aan de slag met smeren 🙂 Kies voor de vulling die jij het lekkerst vindt. Plak ze op elkaar en druk het even goed aan. Meet even of hij groter is dan je hoofd en neem een flinke hap, of 2!

image2

Wij zijn sporten in de hub! Joe!

Share.

Over de schrijver

#yoga #krachttraining #fraukesfavoriet #coach #keukenprinses

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld