Quinoa rode bieten salade

0

Doet het goed als avondeten, de leftovers kunnen mee als lunch, snel klaar te maken, lekker en als bonus heb ik ook nog een nuttige tip!

Ingrediënten
1 grote rode biet
Geitenkaas (naar eigen smaak, maar let op de calorietjes)
Quinoa
1 rode ui
1 avocado
2 handen verse spinazie
1/2 limoen
1 zoete rode appel
Alfalfa

Kook de quinoa in een klein laagje water (het moet droog koken) in ongeveer 8 minuten. Snijd ondertussen de rode biet in kleine blokjes. Je kan de biet eventueel koken, maar rauw vind ik het lekkerder en dat is ook het meest gezond. Snijd de ui, avocado, spinazie en appel in stukjes. Doe alle ingrediënten (inclusief quinoa) in een slabak en knijp de limoen over het geheel uit.
Serveer de salade met stukjes geitenkaas bovenop, gegarneerd met alfalfa.

Tip: draag plastic handschoentjes of doe boterhamzakjes om je handen om te voorkomen dat je drie dagen rode handen hebt!

Eet smakelijk!

Share.

Over de schrijver

#business #joiedevivre #sporty #bezigbijtje #media

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld