Krachtvoer: recept voor pindakaas banaan ontbijtkoeken (met slechts 3 ingrediënten!)

2

Soms vind ik het heerlijk om uren in de keuken te staan, maar soms wil ik ook gewoon even snel iets op tafel te toveren. Zeker ’s ochtends; nét wakker, met de luikjes nog half dicht maar de knorrende maag al op volle toeren. Snel kokkerellen hoeft echter niet te betekenen dat er geen feestmaaltje kan worden bereid. Deze super simpele pindakaas banaan ontbijtkoeken zijn daar het perfecte voorbeeld van: gemaakt met slechts 3 ingrediënten die grote kans gewoon in je keukenkastje liggen. En ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind de combi pindakaas + banaan + havermout dus echt winning! Kortom: het ideale recept voor een snel & gezond ontbijtje, tevens hartstikke geschikt om to-go mee te nemen!

recept ontbijtkoeken

Wat heb je nodig? (voor 5-6 koeken)

 • 1 grote banaan, of 2 kleine banaantjes (hoe rijper hoe beter)
 • 50 gram pindakaas naar keuze
 • 50 gram havervlokken
 • Bakpapier, bakspray en oven

Tip: gebruik pindakaas met een smaakje om de ontbijtkoeken extra lekker te maken! Ik gebruikte ditmaal de goddelijke kokos zeezout pindakaas van De Pindakaaswinkel, tegenwoordig ook verkrijgbaar bij Health Advies Breda. Ook lekker: zorg voor een extra bite door bijvoorbeeld kokosvlokken, noten of cacaonibs aan het ‘deegje’ toe te voegen!

recept ontbijtkoeken

Slechts 3 ingrediënten nodig voor het recept!

Hoe maak je het?

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg bakpapier op je bakplaat/ -rekje en spuit deze licht in met bakspray (tip: de bakspray van Body & Fit is ideaal!).
 2. Prak een banaan met een vork tot het een smeuïg geheel wordt.
 3. Meng de geprakte banaan in een kom met de pindakaas en havervlokken. Goed mengen totdat het een ‘deegje’ wordt (ik gebruik hiervoor mijn KitchenAid).
 4. Verdeel het deegje in 5-6 delen en leg dit op de bakplaat. Druk een beetje aan om er koekjes van te maken.
 5. Laat goed garen in het midden van de oven. Afhankelijk van je oven, en de dikte en grootte van je koekjes bak je ze in zo’n 15-20 minuten gaar. Als ze mooi goudbruin zijn en de buitenkant een beetje crunchy is geworden, zijn ze klaar. Je kunt ze warm eten, maar ik vind ze afgekoeld het lekkerst!
recept ontbijtkoeken

Verdeel het deeg in 5 of 6 koekjes

Geniet van je ontbijtfeestje!

Net als ik onderdeel van Team Peanutbutter? Check dan zeker ook eens dit bananenbrood met appel & pindakaas, of wat denk je van deze smoothiebowl met pindakaas? Never enough peanutbutter!

recept ontbijtkoeken

Share.

Over de schrijver

#vega #Bourgondiër #fitnessfreak #zoektochtnaarbalans

Meer lezen

2 reacties

 1. Oeh lekker! Maar hoeveel ‘mag’ je per ontbijt? Mijn probleem is een beetje portiecontrole, dus zou ze zo allemaal tegelijk opeten ?

  • Hi Esther, hoeveel per ontbijt is per persoon verschillend… Je zou de calorieën kunnen berekenen en aan de hand daarvan bepalen wat jij geschikt vindt als ontbijt?

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld