Pindakaas koekjes

1

Pindakaas… Vroeger lustte ik het echt niet! Nu lust ik er wel pap van, letterlijk! Pindakaas op mijn havermout, op een rijstwafel, op een boterham met banaan en cacao nibs, op mijn pannenkoeken, snickerstaart, energy balletjes, peaunutbutter cups of pindakaas ijs! Allemaal even lekker hoor! Aan die collectie moest ik toch ook maar eens koekjes toevoegen!

Ik heb al eens geschreven hoe je zelf pindakaas kan maken. Die variant is echter niet geschikt voor deze koekjes. Het is net te dun om stevige koekjes van te kunnen maken. Gebruik voor dit recept daarom een creamy variant. Ik ben een enorme fan van de American creamy pindakaas met stukjes noot van de Aldi, maar calvé werkt ook prima.

Deze koekjes zijn niet perse heel calorie arm, ik haalde er 9 uit een recept en dan zijn ze 145 kcal per stuk ( 10,3 gr vet, 7,4 gr koolhydraten, 5,1 gr eiwit). Echter is het een goede bron van gezonde vetten en ook die heb je nodig. Dus óf je neemt een handje noten, óf je neemt zo’n koekje. Ik weet het dan wel. Genieten!

Super snel en easy peasy;
1/2 cup creamy pindakaas (135 gr)
1/3 cup amandelmeel (30 gr)
1/3 cup speltbloem (50 gr)
1 eiwit
3 theelepels honing (15 gr)
1/2 theelepel vanille extract
1/4 theelepel bak soda
snufje zout

Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleedt een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten door elkaar met een spatel. Rol er balletjes van tussen je handen. Duw ze een beetje plat tot ongeveer een cm dikte. Ik drukte er nog een koekstempel in voor de leuk 🙂
Bak de koekjes in 7-9 minuten gaar. Laat ze even afkoelen voor je ze op eet. Crunchy van buiten, zacht van binnen en ideaal voor bij je utter peanut butter clutter cookie core ijs van Ben & Jerry’s op je cheat days 😉

Share.

Over de schrijver

#yoga #krachttraining #fraukesfavoriet #coach #keukenprinses

Meer lezen

1 reactie

  1. Linda van Slooten on

    Pindakaas kun je mij ’s nachts voor wakker maken 🙂
    Dus moest deze koekjes natuurlijk proberen! Heerlijk, helemaal als ze nog een beetje warm zijn 😉

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld