Pindakaas Cheesecake

0

Ik hou van eten! Iedereen die mij ook maar een beetje kent die weet dat. Maar het allermeest hou ik toch wel van het eten van pindakaas! Vooral in combinatie met chocola… Nog beter, die allebei verwerkt in een cheesecake! I kid you not, ik deed het echt! Eentje die je niet meteen op je heupen plakt, maar juist boordevol eiwitten zit.

Deze pindakaas cheesecake is werkelijk goddelijk! Een chocoladecake-achtige bodem bedekt met een romige zoet-zoute pindakaas laag waar je tanden in weg zinken, maar weer afgetopt met een crunchy laagje Oreo crumbles! Oké, die laatste zijn niet perse verantwoord, maar ik kwam zo’n zakje tegen bij de Action à €0,59 of zo, en kon het simpelweg niet laten toen ik me die combi al in mijn hoofd ontwikkelde. 😉 Laat die dus gerust weg als je wilt, maar ik zou het niet doen! YOLO!

Moeilijk om te maken? Totaal niet. Zit zo in elkaar. Ook goed een dag vooraf te maken, dus ideaal voor een feestje of wanneer je bezoek verwacht. Daar ga je mensen blij mee maken, just saying.

Pindakaas Cheesecake met Oreo crumbles

Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
1/2 cup chocolade whey (proteïnepoeder)
1/2 cup amandelmeel
1/4 cup kokosolie
1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel baksoda
snufje zout
2 eetlepels water

Voor de pindakaas vulling:
1 pakje roomkaas light (die van de Lidl heeft de beste macro’s! 103 kcal per 100 gr.)
1/2 cup Skyr naturel (of Griekse yoghurt 0% vet)
1/4 cup vanille whey
2 eiwitten
1/2 cup pindakaas
(Optioneel nog een lepel of 2 agave siroop, ik heb dat niet gedaan omdat mijn whey al zoet genoeg maakt. Even proeven dus)

Voor de decoratie:
1 zakje Oreo crumbles
2 eetlepels pindakaas
Maar ook lekker bijvoorbeeld, gecrushte pinda’s, pure hagelslag, of een drizzle gesmolten chocola én pindakaas….

Hoe doe je het?
Verwarm je oven voor op 175 graden. Mix dan alle ingrediënten van de bodem in je keukenmachine of blender tot fijne kruimels en bedek de bodem van je springvorm ermee. Ik gebruikte er een van 20 cm doorsnee met een bakpapiertje. Bak de bodem even 12 minuutjes.

Mix ondertussen alle ingrediënten voor de pindakaas vulling in je keukenmachine tot een glad beslag. Proef dus even of je nog extra agave siroop toe wilt voegen. Giet het mengsel op de bodem en bak dit nog 25-30 minuten op 150 graden. Het hoort er in het midden nog een beetje “jiggly” uit te zien als je voorzichtig schudt met de springvorm.

Laat je taart afkoelen in de vorm en zet het dan nog 2-3 uur in de koelkast om helemaal op te stijven. Als je de taart decoreert met de Oreo crumbles, dan kun je dat het beste net voor het serveren doen, dan blijven ze extra crunchy! Nog een drizzle pindakaas erover en you’re good to go! Best when used with coffee!!

 

 

Share.

Over de schrijver

#yoga #krachttraining #fraukesfavoriet #coach #keukenprinses

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld