Meike’s Mealprep!

0

Meike’s Mealprep

Momenteel zit ik in een detox-fase (missie post-wedding-kilo’s, DETOX part 1 blog ) en daarom probeer ik nu iedere dag rond de 1500 kcal te zitten. Doordeweeks dan, want in het weekend geef ik mezelf calorie-wise wat meer ruimte. En met een beetje creatief mealpreppen kun je voor 1500 kcal behoorlijk wat naar binnen schuiven. Hieronder een voorbeeldje van mijn maaltijden voor overdag!

Ontbijt
Het gebeurt regelmatig dat ik op kantoor ontbijt, en daarom kies ik vaak voor een on-the-go-proof ontbijt. Dat komt meestal neer op magere kwark, met vers fruit (een appel of aardbeien bijvoorbeeld) en wat nootjes (walnoten, hazelnoten en/of amandelen). Laatstgenoemde uiteraard ongezouten en ongeroosterd. Als ik wél thuis ontbijt, stoof ik de appel (in stukjes gesneden) even 2 minuutjes in de magnetron met wat kaneel eroverheen, dat is zó lekker!).

Lunch
Salades zijn ideaal om te preppen. Momenteel zit ik in een kikkererwten-salade fase. Dit peulvruchtje zit barstensvol vezels en heeft een hoog eiwitgehalte; ideaal dus als vleesvervanger! Mijn salade bestaat verder vooral uit een shitload veggies (komkommer, paprika, tomaat, sla…) en om ‘m lekker light te houden gebruik ik cottage cheese in plaats van een dressing. Heerlijk met wat peper en Italiaanse kruiden (of nog beter: verse basilicum of -bieslook) eroverheen. De opties voor een lekkere, healthy lunchsalade zijn oneindig en als je op de site even zoekt op ‘salade’ zoekt, vind je inspiratie voor het vaderland!

Tussendoortjes
Iedere ochtend en middag pak ik een tussendoortje. Ik probeer hier zoveel mogelijk in te variëren, het leven is immers te kort om iedere dag hetzelfde te eten! Enkele voorbeelden van makkelijk mee te nemen en gezonde tussendoortjes: een hand gedroogd fruit (abrikozen, dadels of vijgen bijvoorbeeld), 2 rijstwafels met smeerkaas 20+ en cherrytomaatjes, een stuk fruit, een volkoren cracker met pindakaas…

 

 

Benieuwd naar de mealprep voorbeelden van de andere GOOYF members? Check dan de laatste mealhprepblog hier!

Share.

Over de schrijver

#ondernemer #power #-38kilo #motivatie #discipline #getoutofyourfatsuit

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld