Maartje’s recepten: Havermoutcups van Uit Pauline’s Keuken!

0

Bij een relaxte zondagmorgen hoort een bijzonder ontbijtje, toch? Niet dat good old havermoutpap bij mij ooit van de nummer 1 afgestoten kan worden, maar ik had afgelopen zondag eens zin om eens iets anders maken als ontbijt.

Het gewoontedier dat ik er ben, vond wel dat het hoofdingrediënt havermout moest blijven. Want, sorry guys, maar ik ben een echte sucker for havermout! Serieus… Havermout bijna op? Dat is bij mij grote paniek. Zo van die  hartslagverhogende-stilvallende-naar-adem-grijpende-zweethandjes-paniek. Ik schaam me dan ook niet voor mijn gebruikelijke voorraad havermout van ‘heb ik jou daar’.

Afijn, terug naar die zondagochtend. Of eigenlijk die dag ervoor… Want: laat ik die dag nou net een overheerlijk havermout ontbijtrecept voorbij zien komen op mijn Instagramfeed! De havermoutcups van ‘Uit Pauline’s Keuken’, dat zag er lekker uit! Tja, havermout he. Daar ga je al, tuurlijk vond ik dat er lekker uit zien. Anyway, Pauline wees haar volgers op dit overheerlijke ontbijtje en dat was dat: Dit werd mijn zondagse ontbijt. Wel met een kleine variatie op het originele recept, maar wat waren ze lekker zoet en crunchy met de juiste hoeveelheid romigheid door de Skyr. Oh, en ik kon er wel 10 maken, in plaats van de aangegeven 5 stuks. Helemaal niet erg!

Ingrediënten: 

  • 125 gr havermout
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 4 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 150 gr Skyr naturel
  • Walnoten naar smaak
  • Kokosflakes naar smaak

En zo maak je het: 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie. Ik zette het heel even in de oven, kokosolie smelt namelijk heel snel. Wel een ovenvast schaaltje gebruiken! Meng de havermout, honing, kaneel en de kokosolie.

Vet je muffinvorm in. Doe het mengsel in de vorm en druk goed aan. Met een kleine lepel maak je nu kuiltjes in het midden van elke muffin. Pauline adviseert een borrelglaasje, maar bij gebrek daaraan, kwam ik erachter dat een theelepel ook prima werkt. Het is de bedoeling dat je een soort bakje maakt.

Bak de cups 15 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen en haal ze uit de vorm. Nu een flinke lepel Skyr in elke cup scheppen en versieren met de topping van walnoot of kokosflakes.

Om te voorkomen dat de cups zacht worden, zou ik ze na het maken direct serveren en eten.
Eet smakelijk!

 

Share.

Over de schrijver

#fitgirl #veggie #staypositive #nevergiveup #justgoworkout

Meer lezen

Laat een reactie achter

Please type the characters of this captcha image in the input box

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld